Начало Автомобили BMW с премиери на BMW i3 и BMW Серия 4 Купе на...

BMW с премиери на BMW i3 и BMW Серия 4 Купе на изложението във Франкфурт

92
0

Новостите в моделната гама на марките BMW и BMW i, които ще бъдат представени на международното автомобилно изложение(IAA) 2013 във Франкфурт на Майн, съчетават настоящето и бъдещето на радостта от шофирането. Един от основните акценти на най-важното в световен мащаб автомобилно изложение през тази година ще бъде премиерата на BMW i3. С изработената си от карбонов композит (CFRP) пътническа клетка и технология BMW eDrive за шофиране при нулеви емисии първият сериен модел на марката BMW i поставя началото на нова ера за мобилността.
Нова глава в историята на спортно-елегантните модели с две врати на BMW започва и със световната премиера на BMW Серия 4 Купе на IAA 2013. Този модел е олицетворение на най-високо ниво на естетиката и радостта от шофирането в премиум сегмента на средния клас. Стандарт в своя клас е и BMW X5, чието трето поколение също ще бъде представено във Франкфурт, както и новите модели на BMW Серия 5 и новите BMW M Performance автомобили BMW X5 M50d, BMW M550d xDrive Седан и BMW M550d xDrive Туринг.
С два концептуални прототипа BMW подчертава своята компетентност и креативност по отношение на задвижващите технологии, както и навлизането в нови автомобилни сегменти. BMW Concept X5 eDrive съчетава типичните за Sports Activity Vehicle характеристики на пътя с ефективността на Plug-in хибридно задвижване. BMW Concept Active Tourer Outdoor демонстрира как при един премиум компактен модел може да бъде постигната максимална гъвкавост за спорта и свободното време чрез обмислено оползотворяване на пространството и хитроумни детайли.
Освен това на IAA 2013 ще бъдат представени и последните иновации, разработени в рамките на Efficient Dynamics, атрактивни новости в програмата на Оригинални BMW Аксесоари и актуалните допълнения в гамата на BMW ConnectedDrive. Изборът от интелигентни решения за свързаност, асистиращи системи и мобилни услуги вече е много по-богат. За BMW i3 са разработени услуги, специално пригодени за изискванията на електрическата мобилност и на градското движение.
Новостите ще бъдат представени на общ щанд на марките BMW, BMW i, MINI и Rolls-Royce в зала 11, която е разположена непосредствено до главния вход на изложението и дава възможност за активно представяне на автомобилите. Така публиката на IAA от 12 до 22 септември 2013 година ще има възможност директно и интензивно да се наслади на типичната за BMW радост от шофирането.
BMW i3 е първият създаден от самото начало за чисто електрическа мобилност премиум автомобил. Неговият електромотор развива мощност 125 кВт/170 к.с. и се захранва с енергия от литиево-йонна батерия, разположена ниско в дъното на автомобила. Също като изключително леката и екстремно здрава карбонова пътническа клетка електрическото задвижване и батерията е собствена разработка и се произвеждат от BMW Group. Теглото на BMW i3 (по DIN) е само 1 195 кг., а пробегът във всекидневието е от 130 до 160 км. По желание двуцилиндров бензинов двигател поема ролята на Range Extender, с което пробегът се увеличава до 300 км.
BMW i3 е конструирано въз основа на новата автомобилна архитектура LifeDriv e . Тя позволява иновативен дизайн, както и разточително предлагане на място на всички четири места в автомобила. Характерна за марката BMW i е идеята за устойчивото развитие, която съпътства целия производствен процес. Така например енергията, необходима за производството на карбоновите нишки за пътническата клетка в завода в Моузес Лейк, се добива само от силата на водата. В завода на BMW в Лайпциг 100% от необходимата за производството на автомобилите BMW i електроенергия се създава от вятърни генератори.
С идеално балансираните си пропорции, ниския център на тежестта и мощните двигатели BMW Серия 4 Купе поставя нови стандарти в своя сегмент по отношение на естетиката и динамиката на управлението. Индивидуалността на модела с две врати, която се подчертава и от числото 4 в обозначението, проличава както от дизайна, така и от особено висококачественото оборудване. При въвеждането на пазара за BMW Серия 4 Купе ще се предлага избор между един шестцилиндров и два четирицилиндрови двигателя. Освен базовото ниво на оборудване ще се предлагат и Линиите Sport, Modern иLuxury, както и М Спортен пакет.
BMW X5 бе първият и до днес си остава най-успешният Sports Activity Vehicle (SAV) в глобален мащаб. Със старта на третото поколение се поставят нови акценти по отношение на радостта от шофирането, ефективността, гъвкавостта и лукса в този автомобилен клас. Новото BMW X5 впечатлява с повишения спортен дух при понижен разход на гориво, изискания и оптимизиран в аеродинамично отношение дизайн, с пониженото с до 90 кг тегло (при идентично ниво на оборудване), както и множеството иновации на BMW ConnectedDrive.
На IAA 2013 BMW ще покаже и един нов път към още по-сериозно понижаване на разхода и емисиите на един SAV. BMW Concept X5 eDrive комбинира характерната радост от шофирането в луксозна атмосфера чрез интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive с Plug-in хибридна задвижваща концепция, която позволява типичния за марката спортен дух да бъде съчетан с чисто електрическо шофиране с до 120 км/ч при среден разход на гориво от 3,8 л/ 100 км. В ЕС тестови цикъл. Задвижващата система на прототипа се състои от четирицилиндров двигател с вътрешно горене с BMW TwinPower Turbo и разработен от BMW Group електромотор с мощност 70 кВт/95 к.с.
BMW Серия 5, световният бестселър в премиум сегмента на високия среден клас, продължава по пътя на успеха чрез детайлно модернизиран дизайн, допълнителни варианти на задвижването и множество иновации на BMW ConnectedDrive. Като нов базов вариант се въвежда BMW 518d, който ще се предлага като Седан и Туринг, а изборът на модели с двойно задвижване се допълва с BMW 520d xDrive. Новото оформление на задната част на луксозното и гъвкаво BMW Серия 5 Gran Turismo му осигурява не само особена елегантност, но и увеличена с 60 литра вместимост на багажника.