Начало Автомобили BMW с три награди Gelber Engel от ADAC

BMW с три награди Gelber Engel от ADAC

75
0

BMW с три награди Gelber Engel присъдени от ADAC. Клубът на германските автомобилисти (ADAC), в който членуват 18,9 млн. водачи, за десети път връчва своето отличие Gelber Engel – една от най-важните награди в света на автомобилите.

Председателят на управителния съвет на BMW AG Д-р инж. Норберт Райтхофер прие отличието в категория „Най-силна марка”. „Gelber Engel“ (Жълт ангел) за „Качество” на BMW X1 (среден разход на гориво 7,8-4,9 л/100 км, СО2 емисии: 179-128 г/км) бе връчен на д-р инж. Херберт Дис, член на управителния съвет на BMW AG, отговарящ за развойната дейност. BMW 520d (среден разход на гориво 5,0/4,0/4,5 л/100 км, СО2 емисии: 119 г/км) бе отличено в категорията „Най-добра лимузина за дълги пътувания” и е поредният модел от Серия 5 след BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance през миналата година, който се качва на най-горното стъпало на подиума на победителите. Отличието бе връчено на д-р Йън Робъртсън, член на управителния съвет на BMW AG, отговарящ за продажбите и маркетинга.

По традиция наградите бяха връчени в присъствието на важни отговорни личности от икономиката, индустрията и медиите в дворцовата църква Вси Светии в Мюнхен. Най-големият автомобилен клуб на Европа за пръв път връчва отличия в общо 9 категории: „Най-силна марка“, „Най-високо качество“, „Лимузина за дълги пътувания“, „Семеен автомобил“, „Градски автомобил“, „Eco-автомобил“, „Любим автомобил на германците“, „Иновации и околна среда“, както и „Личност“.

От 2001 година ADAC оценява присъствието и силата на марките на най-важните автомобилни производители в Германия с AutoMarxX.  Отделните критерии „Имидж на марката”, „Сила на марката”, „Задоволство на клиентите”, „Сила на продукта”, „Екологичност” и „Ниво на сигурността” оформят цялостната картина на актуалните възможности на най-важните марки автомобили. BMW уверено води в тази категория и с напредъка, натрупан към средата на 2013 година, успя още повече да увеличи преднината си пред Audi и Mercedes.

Статистиката на ADAC за повредите на пътя включва около 2,5 млн. категоризирани случая и е база за резултата в категорията „Качество”. Както и през миналата година, тук в своя сегмент се наложи BMW X1. Изключително успешното представяне на моделите BMW X се подчертава и от третото място на BMW X3 в този клас.

BMW 520d получи отличието „Gelber Engel“ за най-добра лимузина за дълги пътувания. Моделът с мощност 135 кВт/184 к.с. се задоволява със средно само 4,5 л/ 100 км. дизелово гориво, което отговаря на СО2 емисии от 119 г/ км. В същото време моделът от високия клас с осемстепенна автоматична трансмисия със Steptronic ускорява от 0-100 км /час само 7,9 сек и развива максимална скорост от 231 км/ч. Но тези характеристики не са достатъчни за победата в категорията. Успешното представяне на модела е базирано на резултатите от автомобилните тестове на ADAC през 2013 година, като крайният резултат освен динамичните възможности и разхода на гориво включва и комфорта и сигурността на автомобила. След победата на BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance като „Автомобил на бъдещето“ през миналата година новият успех е поредното потвърждение за изключителните качества на BMW Серия 5. Забележителните резултати на моделите на BMW се подчертават и от новото BMW 318d Gran Turismo, което в годината на своята премиера се класира на престижното четвърто място.

„Gelber Engel“ на ADAC е една от най-важните награди за автомобилната индустрия в Германия. Отличията в деветте категории се определят от професионално жури, от резултатите от статистиката за повредите на пътя, от тестовете на ADAC и от оценките на членовете на клуба. Тези критерии за избор на победителите превръщат отличието на ADAC в категоричен знак за качество в съответната категория.