Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW със смесени чувства

BMW със смесени чувства

34
0

Със смесени чувства останаха в тима на BMW Заубер след първите тренировки на пистата Силвърстоун днес. Ник Хайдфелд изпълни цялата си програма за деня, но съотборникът му Роберт Кубица изкара известно време в пита следобед заради технически проблеми. Екипът и пилотът засякоха спад на мощността и полякът се прибра в бокса, където двигателят в болида му бе сменен за малко повече от половин час. Моторът, обясниха от тима, е бил в края на жизнения си цикъл.

Това обаче не бе единствената грижа на Кубица, който в първата тренировка пък имаше повреда в електрониката. При това положение полският пилот остана доволен и от това, че във втората тренировка все пак можа да направи две серии, в които поработи по настройките си.

Хайдфелд от своя страна се съсредоточи върху програмата си, включваща както обикновено сравнение на двата типа гуми и реглажи.

– Трасето бе много прашно, по-мръсно от обичайното, затова времената падаха толкова бързо по време на тренировките. Заради това е по-трудно да се прецени ефекта от промените и от новото предно крило. Но мисля, че като цяло нещата са по-добре и имаме повече аероприлепяне – обясни германецът.

Споменатото ново предно крило пристигна в BMW по време на първата сесия, а първите впечатления от него са добри, потвърди и шефът на инженерния отдел Вили Рампф.