Начало Автомобили BMW със световна премиера на Серия 4 Кабриолет в Лос Анжелис

BMW със световна премиера на Серия 4 Кабриолет в Лос Анжелис

45
0
BMW,BMW Серия 4 Кабриолет

BMW ще представи две премиери за САЩ и една световна премиера на западното крайбрежие на САЩ. На LA Auto Show 2013 своята световна премиера ще отпразнува BMW Серия 4 Кабриолет, демонстрирайки впечатляваща комбинация от динамика, естетика и възможност за шофиране под открито небе.

Няколко седмици след световната си премиера на IAA във Франкфурт своята премиера в САЩ ще имат BMW i3 и BMW i8. Със своя първи електрически задвижван крупносериен автомобил и с най-прогресивния в момента спортен автомобил на света BMW Group демонстрира своята ориентираност към бъдещето, своята универсалност и широката гама на марката BMW i.

Със световната премиера на BMW Серия 4 Кабриолет започва нова ера на радостта от шофирането под открито небе. Автомобилът значително се различава от моделите на BMW Серия 3. Индивидуалната естетика и видимо увеличените в сравнение с предишния модел размери придават на BMW Серия 4 Кабриолет много по-изразително излъчване. Сгъваемият твърд покрив от три части гарантира висока пригодност за всекидневието и за всички сезони. Когато е затворен, покривът повишава акустичния комфорт, като след натискане на бутон отварянето отнема по-малко от 20 секунди. При въвеждането на BMW Серия 4 на пазара ще се предлагат един редови шестцилиндров двигател, един четирицилиндров бензинов и един четирицилиндров дизелов двигател с мощности от 135 кВт/184 к.с. до 225 кВт/306 к.с.

Със съвместното представяне на своя пръв чисто електрически крупносериен автомобил и на най-прогресивния спортен автомобил на света марката BMW i демонстрира многообразието от ориентирани към бъдещето автомобилни концепции. Електромоторите и литиево-йонните им батерии са собствена разработка на BMW Group. Друга, ексклузивна за BMW i особеност е архитектурата LifeDrive с изработена от карбонов композит (CFRP) пътническа клетка, която има голям принос за оптимизирането на теглото. BMW i3 е първият премиум автомобил, който още от самото начало е проектиран за електрическо задвижване, тоест за мобилност при нулеви емисии. Автомобилът, оформен в иновативния език на формите на BMW i, предлага много простор на всичките четири места. Той се задвижва от електромотор с мощност 125 кВт/170 к.с. и във всекидневието постига пробег между 130 и 160 км. По желание функцията на удължител на пробега (Range Extender) се поема от двуцилиндров двигател с вътрешно горене, с който пробегът се увеличава до 300 км.

През 2014 година на пазара ще бъде въведен и BMW i8 като спортен автомобил от ново поколение. Той комбинира динамиката на изключително мощен спортен автомобил с разхода и емисиите на малък автомобил. BMW i8 е 2+2 местен автомобил с иновативен дизайн и интелигентна олекотена конструкция, който позволява не само пътуване при нулеви емисии в града, но и спортна динамика по междуградските пътища и магистралите. Неговата Plug-in хибридна система включва трицилиндров бензинов турбомотор с технологияBMW TwinPower Turbo с мощност 170 кВт/231 к.с. и техниката BMW eDrive под формата на електромотор с 96 кВт/131 к.с. С мощността на двата двигателя BMW i8 ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди. Средният му разход на гориво при тестовия цикъл на ЕС за Plug-in хибридни автомобили е 2,5 л/ 100 км., емисиите на СО2 са само 59 г/км.