Начало Автомобили BMW Серия 2 – ново измерение на динамиката

BMW Серия 2 – ново измерение на динамиката

60
0

BMW пренася типичната за марката радост от шофирането в компактния сегмент. Това от близо 10 години е факт при моделите от BMW Серия 1, които се отличават в своя клас със задното си задвижване, мощните двигатели с технология BMW TwinPower Turbo и убедителните премиум характеристики. Сега BMW Group въвежда ново моделно семейство в гамата на BMW. BMW Серия 2 Купе издига радостта от шофирането на компактен автомобил до още по-високо ниво. Новият модел с две врати е особено впечатляващ благодарение на индивидуалния дизайн на каросерията, палитрата от мощни двигатели и специфичната за модела конструкция на окачването. Така BMW Серия 2 Купе поставя нови стандарти по отношение на динамиката, естетиката и емоционалността в премиум сегмента. Моделът ще бъде въведен на пазара през март 2014 година, като още от старта ще се предлага и версия BMW M Performance – BMW M235i Купе.

Индивидуалният характер на BMW Серия 2 Купе е резултат от ясната диференциация спрямо BMW Серия 1, която се разпознава не само в дизайна, но и при динамичните възможности. Още по-значителни са разликите в сравнение с предишния модел BMW Серия 1 Купе, който беше много успешен с продадени над 150 000 екземпляра по целия свят. В сравнение с него BMW Серия 2 Купе освен с индивидуалното си излъчване впечатлява и с увеличените размери, както и разширените продуктови качества по отношение на технологиите и серийното оборудване. Така се създава едно ново измерение на динамиката на управлението, естетиката и премиум излъчването в компактния сегмент, което вече се означава с числото 2 в името на модела. Повече от 45 години това число е олицетворение на изключителна и спортна радост от шофирането в компактен автомобил с две врати – от старта на моделното семейство BMW 02.

BMW Серия 2 Купе следва традициите на особено динамичните компактни модели на марката, тясно свързана с числото 2 в означението на моделите. С въвеждането на BMW 1600-2 през 1966 година бе създаден нов автомобилен сегмент. Подобните на купе модели с две врати се превърнаха в олицетворение на спортна управляемост и най-интензивна радост от шофирането на компактен автомобил благодарение на старателно настроената и съгласувана техника на задвижването и окачването. Атрактивността на новото моделно семейство се повишаваше и от допълнителните варианти на двигателите, като представеното през 1968 г. BMW 2002 се радваше на изключителна популярност и позволи нови целеви групи да се насладят на обещаната от новия слоган „Радост от шофирането”. Най-забележителната модификация бе BMW 2002 turbo с мощност 125 кВт/170 к.с., което бе и първият модел на европейски автомобилен производител, оборудван с турбокомпресор.

Пропорциите, линиите и оформлението на повърхностите на модела са насочени към подчертаване на пъргавото поведение на автомобила с две врати на пътя, както и на неговата индивидуална естетика. Специфичния за модела език на формите осигурява на BMW Серия 2 Купе не само индивидуална позиция в моделната гама на марката, но и гарантира неподражаемо присъствие в сегмента. Във външния дизайн на BMW Серия 2 Купе комбинира спортното присъствие, мощната пъргавина и уверената елегантност. Интериорът впечатлява с типичната за марката ориентация към водача, както и с модерната функционалност. Повишената индивидуалност на дизайна допълнително подчертава напредъка спрямо предишния модел. BMW Серия 2 Купе е гаранция за радост от шофирането – още по-последователно и интензивно от всякога в премиум компактния сегмент.

Колата е с най-висок спортен дух и ефективност в сегмента благодарение на бензиновите и дизеловите двигатели с технология BMW TwinPower Turbo. BMW 220i Купе е първи компактен модел на BMW с варианта на 2-литровия бензинов двигател с мощност 135 кВт/184 к.с.; четирицилиндрови дизелови двигатели със 105 кВт/143 к.с. при BMW 218d Купе, 135 кВт/184 к.с. при BMW 220d Купе и 160 кВт/218 к.с. при BMW 225d Купе; освен това още от старта на продажбите ще се предлага и върховия модел BMW M235i като най-мощния BMW M Performance автомобил с бензинов двигател: трилитров редови шестцилиндров мотор с технология M Performance TwinPower и 240 кВт/326 к.с., специфични за M настройки на компонентите на окачването, аеродинамично оптимизирани детайли на каросерията.

Интериорът е с високо качество и с ориентиран към водача кокпит. Има серийна автоматична климатична инсталация; система за управление iDrive в комбинация с радио BMW Professional респективно навигационна система с контролен дисплей с ексклузивния за BMW Flatscreen-дизайн; опционална навигационна система Professional включително Touch контролер; голямо разнообразие от отделения за вещи, поставки и поставки за напитки.

Всеобхватен избор от опционални асистиращи системи и мобилни услуги на BMW ConnectedDrive: незаслепяващ асистент за дългите светлини, адаптивни светлини за завой, асистент при паркиране, камера за обратно виждане, Асистент при шофиране, Speed Limit Info с индикатор за забраните за изпреварване, автопилот със спирачна функция, разширена интеграция на смартфони и музикални плеъри, Real Time Traffic Information, Online-Entertainment, разширени възможности за достъп до интернет услуги като Facebook и Twitter чрез Apps.