Начало Автомобили BMW Серия 6 Гран Туризмо – спортен дух, лукс и интелигентна функционалност

BMW Серия 6 Гран Туризмо – спортен дух, лукс и интелигентна функционалност

242
0

BMW Серия 6 Гран Туризмо е автомобил, който отговаря на разнообразните изисквания на модерните и особено взискателни потребители. Комбинацията между комфорт при дълги пътувания и спортен дух, луксозна атмосфера в интериора и интелигентна функционалност е уникална в сегмента. Прецизно модифицираният дизайн и елегантността на детайлите в интериора подчертават напредничавия профил на тази автомобилна концепция. Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо впечатлява повече от всякога с изразителния си спортен дух и присъствие в екстериора и зрялата премиум атмосфера в интериора.

Удоволствието от шофирането и ефективността се повишават от модернизираните двигатели и въвеждането на 48-волтовата технология Mild-Hybrid. Характерът е подсилен също така от иновациите при асистиращите системи, управлението и свързаността. Серийното оборудване вече включва напълно дигитално арматурно табло и контролен дисплей с диагонал по 12,3 инча.

Неподражаемият характер и актуалните иновации са в основата успеха на BMW Серия 6 Гран Туризмо. От този автомобил досега в света са продадени над 50 000 екземпляра. Новата Серия 6 Гран Туризмо излиза на пазара през юли 2020 г. То ще се произвежда в завода на BMW в Динголфинг успоредно с луксозните Серия 7 и Серия 8.

Новата Серия 6 Гран Туризмо се отличава с динамично издължени пропорции

Моделът е спортно-елегантен и притежава гъвкава функционалност. Сред неподражаемите елементи са ниската графика на страничните прозорци, стъклата без рамки на четирите врати. Отличителни са още достигащата до задната част линия на покрива и големият заден капак. Бързо разпознаваем е активният заден спойлер, който се издига автоматично при скорост 120 км/ч.

Новото оформление на предната и задната част подчертават както силното присъствие, така и характерния спортен дух на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. Новите контури на BMW бъбрековидната радиаторна решетка и свързаните с нея фарове осигуряват впечатляващо излъчване на предната част.

Серийното оборудване включва нови Full LED фарове с адаптивни завиващи светлини, незаслепяващи дълги светлини BMW Selective Beam с Matrix технология и асистент за дългите светлини. Външните елементи на дневните светлини поемат функцията и на мигачи. Светлините за завои и дългите светлини се адаптират предвиждащо с управление чрез GPS.

Динамичното разпределение на светлината осигурява съобразено с актуалната ситуация на пътя осветяване на пътното платно

Като допълнително оборудване се предлага най-новият вариант на Адаптивните Matrix LED фарове с BMW Лазерни светлини. При движение по междуградски пътища и магистрали комфортът и обсегът на фаровете значително се повишават благодарение на BMW Selective Beam в комбинация с новите, уникални в сегмента лазерни светлинни източници. При висока скорост BMW Лазерните светлини увеличават обсега на дългите светлини до 650 метра, и то динамично към кривата на пътя.

Благодарение на новия дизайн задната броня изглежда особено широка и впечатляваща. Независимо от двигателя ауспуховите накрайници са с трапецовиден контури. Сред оформените по нов начин елементи на каросерията при опционалния М Спортен пакет са и предната броня с насочени стреловидно към пътното платно повърхности и Mеsh елементи, както и големият дифузор отзад.

Прецизно модифицираният дизайн е комбиниран с всеобхватно обновена гама от лакови покрития за каросерията

За новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се предлагат новите цветове Phytonic blue (металик), Piemont red (червен металик) и Bernina grey (сив металик). В комбинация с М Спортния пакет се предлага и лаковото покритие Portimao blue – металик. Освен това на разположение са и трите лакови покрития на BMW Individual Dravit grey, Tansanit blue и Alvit gray. Новост в гамата са и светлините BMW Individual Shadow Line. В комбинация с М Спортния пакет вече се предлага и BMW Individual High Gloss Shadow Line с разширен обхват. Опционалната М Спортна спирачна система вече включва и лакирани по избор в син или червен цвят спирачни апарати.

Уникалната автомобилна концепция на BMW Серия 6 Гран Туризмо осигурява разточително предлагане на място и модерна функционалност в интериора

Луксозната атмосфера е комбинирана с ориентирано към водача оформление на кокпита, повдигната позиция на седене и гъвкав интериор. В зависимост от нуждите вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 600 до 1 800 литра. Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо серийно се оборудва с BMW Live Cockpit Professional, комбинация между напълно дигитално арматурно табло и контролен дисплей с диагонал по 12,3 инча. Още по-изисканата атмосфера в интериора се осигурява и от оформените по нов начин бутони за управление на средната конзола с гланцирано черна повърхност, както и спортния кожен волан с подредени по нов начин мултифункционални бутони.

Серийното оборудване включва електрическо регулиране на предните седалки и кожена тапицерия Dakota. Като опция се предлагат мултифункционални предни седалки, задна седалка с електрическо регулиране на наклона на облегалката и пълно кожено оборудване BMW Individual Merino. Като допълнително оборудване се предлагат и нови интериорни лайстни, вътрешно осветление с нова динамична интериорна светлина, четиризонова автоматична климатична инсталация, панорамен стъклен покрив, озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound и най-новият вариант на развлекателната система за задните места Professional.

Гамата от задвижвания на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо включва два бензинови и три дизелови двигателя с актуалната технология BMW TwinPower Turbo и мощност между 140 кВт/190 к.с. и 250 кВт/340 к.с.

При всичките варианти особено спонтанното разгръщане на мощността и повишената ефективност се осигуряват от технологията Mild-Hybrid. Благодарение на особено мощния 48-волтов стартер/генератор и допълнителния акумулатор може да бъде генерирано и съхранено особено голямо количество спирачна енергия. Тази енергия може да бъде ползвана както за захранване на бордовата мрежа, така и за разтоварване и подпомагане на двигателя с вътрешно горене. Със спонтанната допълнителна мощност от 8 кВт/11 к.с. стартер/генераторът осигурява електрически Boost, който повишава динамиката при потегляне и ускорение. Освен това мощният стартер/генератор оптимизира ефективността, като подпомага двигателя с вътрешно горене при движение с постоянна скорост, а също така повишава и комфорта при ползване на автоматичната функция Старт/Стоп и на функцията безмоторно движение.

Всички двигатели серийно са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic. Ситуативното разпределение на мощността при всякакви метеорологични условия се осигурява от интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive при шестцилиндровите модели на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. Всички варианти на модела отговарят на нормата за вредни емисии Euro 6d.

С допълнителните си функции модерните асистиращи системи на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо правят още една стъпка по пътя към автоматизираното шофиране

Те повишават както комфорта на возене при дълги пътувания, така и сигурността в непрегледни ситуации на пътя. Включеното в опционалния Асистент за шофиране Предупреждение при напускане на лентата вече има и обратно връщане в лентата чрез кормилна намеса.

Сред новите асистенти за завиване и водене в лентата на новия опционален Асистент за шофиране Professional е и активното навигационно водене по маршрута. Системата разпознава необходимите смени на платната въз основа на данните от навигационната система. След това водачът може комфортно да изпълни маневрите с асистента за смяна на лентата. Опционалният Контрол на скоростта с функция Stop & Go на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо включва адаптивен контрол на дистанцията, който взима под внимание както ситуацията на пътя, така и метеорологичните условия.

Разширена е и функционалността на асистента за паркиране. Асистентът за движение на заден ход поема управлението на волана при връщане на заден ход на дистанция до 50 метра. Новият Drive Recorder позволява записване и съхраняване на видео на случващото се около автомобила. Новата 3D визуализация на арматурното табло предлага оптимизиран обзор върху ситуацията на пътя, както и върху статуса и действията на асистиращите системи.

Както със серийния BMW Live Cockpit Plus, така и с опционалния BMW Live Cockpit Professional в BMW Серия 6 Гран Туризмо навлиза BMW Operating System 7.0, както и множество допълнителни дигитални услуги

Новата cloud-базирана навигационна система BMW Maps позволява особено бързо и прецизно изчисляване на маршрути и час на пристигане, актуализация на данните за трафика в реално време на кратки интервали и свободно въвеждане на текст за избор на навигационни цели. В новото BMW Серия 6 Гран Туризмо серийно може да се ползва и BMW Intelligent Personal Assistant с разширена функционалност. Със серийната интеграция на смартфони освен Apple CarPlay в автомобила вече на разположение е и Android Auto. Новата функция Remote Software Upgrade позволява подобрени функции на автомобила или допълнителни дигитални услуги да бъдат инсталирани в автомобила „over the air“.