Начало Автомобили BMW ще възражда още една британска марка

BMW ще възражда още една британска марка

26
0
BMW,Mini,triumph

Компанията BMW е направила регистрация в европейския регистър за търговски марки правото да използва британската автомобилна марка Triumph, която прекрати производството на автомобили в средата на 80-те години на миналия век. Както съобщава списание Autocar, заявката е подадена през октомври миналата година, като след месец регистрацията е била извършена. Това ще вторият бранд от Острова, който баварците ще възраждат, след като през 2000 г. те върнаха към живот легендарното Mini.
Интересното в случая е и това, че мюнхенци са си осигурили използването на марката Triumph не само за автомобили, но и за редица други стоки, включително бижутерия, часовници, книги, различни кожени изделия, дрехи и т.н.
Изглежда че BMW сериозно възнамеряват да възродят британския автомобилен производител – до скоро се носеха слухове че под това име ще започне производството на гама достъпни модели, в това число и спортен роудстър.
През 1994 г. когато баварците придобиха Rover Group от корпорацията Rover Group, в портфолиото попаднаха и класическите британски производители Austin, Morris, Wolesley, Riley и Triumph. След продажбата на Rover през 2000 г. обаче гелманците се разделиха с голяма част от тези брандове, като бе направено изключение само за Riley и Triumph – от BMW решиха да си ги оставят.
Първият автомобил на Triumph излиза през 1923 г., а последния автомобил с тази марка е произведен през 1984 г.