Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW сравнително доволни

BMW сравнително доволни

53
0

Тимът на BMW пристигна във Валенсия с цял набор от новости в колите, защото, както обясни преди малко шефът на екипа доктор Марио Тайсен, програмата за догодина е прекратена и ресурсът е бил насочен към настоящия сезон.

Пилотите на тима Роберт Кубица и Ник Хайдфелд използваха днес по-леки шасита, нови корпуси над двигателя и в нови аеродинамични елементи в колите си.

Кубица бе доволен, че всичко е преминало безпроблемно и на пистата има вече доста грип, но все пак каза, че проблемите от началото на сезона все още са си налице.

– Донесохме доста нови елементи и ги тествахме и в двете тренировки – каза полякът, който бе 12-и и 7-и съответно в сутрешната и следобедната сесии. – След обяд отделихме и доста време на сравнението на гумите.

От своя страна Ник Хайдфелд бе разочарован, че не довърши работата след като бе ударен от Фернандо Алонсо (Рено).

– В началото на втората сесия нещата изглеждаха добре, но после с меките гуми влязох в трафик – обясни немският пилот. – След това Алонсо ме удари, а бях още в ранна фаза на работата си и жалко, защото подобни неща в тренировките са излишни. Видях го в огледалата, че блокира колелата и се опитах да му отворя място, но той вървеше направо и почти ме преобърна.

Техническият директор Вили Рампф бе сравнително доволен от намирането на добри настройки за новия аеропакет и дългите серии, които направи Кубица след обяд и с двата типа гуми.