Начало Автомобили BMW стартира производството на Active Hybrid модели през тази година

BMW стартира производството на Active Hybrid модели през тази година

106
0

За да затвърди своята лидерска позиция, BMW развива дългосрочна стратегия BMW EfficientDynamics, която включва и серийно производство на хибридно задвижване, осигуряващо мощност и динамика, характерни за марката, съчетани с икономичност при всякакви пътни условия.

Именно за това BMW разработва цялостна хибридна концепция, която да предлага най-доброто решение за всеки конкретен модел (Best of Hybrid).
Предимствата на тази модерна философия BMW представя по време на Автомобилното изложение в Детройт с два модела: концептуалните BMW Серия 7 ActiveHybrid с осем-цилиндров бензинов двигател и електромотор в трансмисията, осигуряващ допълнителна мощност и BMW X6 Active Hybrid, комбиниращ осем-цилиндров агрегат и електрическо задвижване с помощта на иновативна активна трансмисия, работеща в два режима.
Двете модификации на хибридната технология на BMW са значими постижения на стратегията BMW EfficientDynamics, гарантиращи неповторимо удоволствие от шофирането, типично за BMW и в същото време икономия на гориво и ниски нива на вредни емисии, които са от толкова голямо значение за потребителите в наши дни.

Според генералния мениджър на BMW в Пийбоди (САЩ) Маршал Кабът технологията Active Hybrid показва отдадеността на марката да предложи на своите клиенти зелени алтернативи, които намаляват замърсяването на околната среда, но въпреки това осигуряват двигател, предоставящ типичничното за BMW удоволствие от шофирането.

Първите модели BMW Active Hybrid ще бъдат готови за въвеждане в производство в рамките на 2009 г.