Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW търсят изследват проблемите от Унгария

BMW търсят изследват проблемите от Унгария

49
0

BMW Заубер ще запазят темпото си на развитие въпреки слуховете напоследък, че те постепенно изостават зад конкурентите си от Ферари и Макларън.

Базираният в Хинвил екип нямаше никакъв късмет по време на Гран при на Унгария, като и на двете коли им липсваше скорост. И въпреки че третото им място при конструкторите изглежда почти сигурно и това им позволява реално да започнат работа по колата за 2009 година, спортният директор на BMW, Марио Тайсен, настоява, че отборът не се е предал.

„Първо ще трябва да разберем защо се появиха тези проблеми тук. Резултатът ще зависи от свършената от нас работа през идните седмици.”

„Определено ще продължим с модификациите по колата, които сме предвидили, няма съмнение. Но първо трябва да разберем какво стана в Унгария.”

Тайсен каза, че е повече от изненадан как Кубица от четвърти е изпаднал в позиция едвам да се бори за точки.

„Случилото се бе напълно неочаквано, това си беше прецедент. Ние бяхме просто бавни. Наистина бавни. В някои моменти от надпреварата Роберт бе най-бавният пилот на пистата и изглеждаше сякаш не сме там.”

Първоначалният анализ показа, че няма нищо счупено по колата, докато и двамата пилоти се оплакаха от липса на стабилност в задницата.

„Трябва да е от гумите” – казва Тайсен. „Беше така и с двамата пилоти, по време на цялото състезание, и на двете смеси.”