Начало Списание BMW X4 – по-малък не означава по-слаб…

BMW X4 – по-малък не означава по-слаб…

36
0

Каквото и да случи в следващите месеци в автомобилния спорт, вече няма съмнение, че настъпва нова ера. Да, в Монте Карло отново спечели Себастиен Ожие през януари, но състезанието бе по-различно, отколкото в последните години. И промените в правилата, не само оттеглянето на VW, имаха пряко влияние върху събитията. Специално им обръщаме внимание, както и на измененията, по които се правят новите болиди във Формула 1.
С помощта на нашия италиански колега Паоло д’Алесио правим преглед на най-важните новости в автомобилите, които ще се появяват един след друг в края на февруари. Със сигурност ще бъдат по-бързи, по-атрактивни и различни и Формула 1 ще навлезе за пореден път в нова ера от своята история. Дали състезанията ще бъдат по-атрактивни е сложно да се прогнозира. Изпреварванията всъщност вероятно ще стават по-трудно, но пък силите може да са по-равни, а това със сигурност ще направи борбата по-интересна.
Дори и това да не се случи обаче, през 2017 г. новият двубой в шампионския тим на Мерцедес между Люис Хамилтън и Валтери Ботас се очертава като интересен на фона на оценките, споделени от хора на Джонатан Едолс и Пат Саймъндс. Надеждите на Ботас разглеждаме със специален материал за финландския пилот, заместил шампиона Нико Розберг. Финландците, впрочем, са доказани автомобилни състезатели, а този път решихме, че е добре да ви разкажем и за един от първите им големи шампиони – Тимо Макинен, покорил Монте Карло, когато родителите на Валтери са били още деца.
Говорим за нова ера във Формула 1 и заради голямата промяна в управлението й. Отстраняването на вечния Чарлз Бърнард Екълстоун от ръководството на спорта само по себе си е историческо събитие и надеждите са, че след него спортът ще се промени към по-добро. Както се изрази един от новите шефове на F1, Либърти Медия ще донесе свобода и медии във всичките им модерни форми. Ако обаче продуктът не е много по-различен, едва ли и интересът ще скочи рязко. Но звучи обнадеждаващо, че хора като Рос Браун – той вече е част от управлението на спорта – започнаха отново да говорят за реално изравняване на силите чрез справедливо разпределение на средствата и ограничаване на безумни разходи. Битките в тази посока тепърва предстоят, а сблъсъкът с тим като Ферари при подобен тип промени няма да е лесен. Затова и решихме да ви върнем и към историята им в отделен материал.
Ангажирането от Уилямс на младия канадец Ланс Строл също предизвика много коментари. Поразровихме се в кариерата му досега и извън жълтите страници, че баща му е сред най-богатите хора в Северна Америка.
Дали младежът, Макларън и промените в спорта ще ни донесат радост, ще открием вероятно още през следващите седмици.

 

Иван Тенчев

 

Броя може да намерите в електронен формат на сайта e-spisanie.com