Начало Автомобили Новото BMW X5 с предпремиерно представяне у нас

Новото BMW X5 с предпремиерно представяне у нас

115
0

Новото BMW X5 продължава да поставя стандарти по отношение на мощност, динамика и иновации. В това се убедиха представителите на медиите по време на първото, предпремиерно представяне на BMW, с което два месеца преди премиерата на модела стартира кампанията за въвеждането на новия модел на българския пазар. Стартът на продажбите в България и Европа е на 24 ноември 2018 г.

Впечатляващи офроуд възможности и уверена динамика на всеки терен, комбинирани с премиум характеристики и динамичните възможности на едно BMW: с тази концепция преди близо 20 години BMW създава един напълно нов клас автомобили: Sports Activity Vehicle (SAV). Първият представител на класа е BMW X5. С това то се превръща в основателя на моделното семейство BMW Х и в същото време пазарен лидер в премиум сегмента на моделите с двойно задвижване. До днес от трите поколения на модела са продадени над 2,2 млн. екземпляра BMW X5.

С четвъртото си поколение моделът впечатлява със силно присъствие и иновативност. Като още при пръв поглед се забелязва новият дизайнерски език: внушителен, ясен и прецизен. Характерни за новия дизайн са голямата бъбрековидна радиаторна решетка с хексагонален дизайн, опционалните лазерни светлини и внушителните въздухозаборници, които демонстрират категорично мощното присъствие на новото BMW Х5. Впечатляващите опционални BMW лазерни светлини с Х-дизайн и отличителни сини акценти предоставят изключително ярка наподобяваща дневната светлина и са с впечатляващ обсег до над 500 метра.

В задната част, силно впечатление правят новите тесни триизмерни Full LED задни светлини, Двойната спортна изпускателна система с трапецовидни накрайници и Интелигентното управление на багажника за максимален комфорт. В сравнение с предшественика си, новото BMW Х5 е по-голямо, по-широко, по-дълго и с по-широко междуосие и вече с възможност за оборудване с опционални с размер до 22-инчови джанти.

Отвътре интериорът на новото BMW X5 е олицетворение на спортен дух и ексклузивност – още повече лукс и висококачествени материали, прецизност към всеки един детайл и многобройни възможности за персонализация.

Кокпитът е идеално ориентиран към водача, като предлага перфектна свързаност благодарение на иновативната концепция за управление и множество асистиращи системи.

Новото BMW Х5 е стандартно оборудвано с два големи 12,3 инчови екрани с висока резолюция, брилянтна графика и тъч екран с лесно за управление меню, с подвижни панели и лайф съдържание. Иновативната концепция за управление на най-новата BMW Операционна система версия 7.0 позволява още по-лесно управление на функциите на автомобила чрез жестове, гласови команди и управление чрез iDrive контролер – напълно интуитивно. ¶

С новото BMW Х5 за първи път се въвежда изцяло нова разработена концепция на индикаторите на централното табло, чрез дигитално изобразяване на случващото се на пътя. Директно в полезрението на водача се изобразява картата на навигационната система, всички актуалнни данни от дигиталните функции и асистенти за сигурност, като най-важните от тях, могат паралелно да се проектират и на пълноцветния BMW Head-Up display от последно поколение с подобрена и разширена графика.

Интелигентните Дигитални услуги и Асистиращи системи създават пълна свързаност със заобикалящия свят и предлагат максимален комфорт и най-висока сигурност. Сред тях са Асистент за шофиране Professional, който отменя водача при водене в лентата и завиване при скорост до 210 км/ч и представения за първи път Асистент за паркиране на заден ход в тесни пространства, множество камери и радари за оптимална сигурност и надеждност.

С новото BMW Х5 за първи път се въвежда и функцията BMW Digital Key – отключване на автомобила и запалване на двигателя чрез мобилен телефон, заместващ изцяло конвенционалния ключ на автомобила.

Ексклузивната атмосфера в интериора се допълва от изискани кристални апликации “Crafted Clarity” върху селектора на трансмисията, тъч контролера, Старт/ Стоп бутона и регулатора на силата на звука, създавайки допълнително усещане за лукс и изтънченост. Всеки от тези детайли е ръчно-шлифован и изработен от дизайнери, превръщайки интериора в произведение на изкуството.

За перфектния звук по време на пътуване се грижи озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, която предлага изключително студийно качество на звука, чрез своите 20 високоговорителя с обща мощност 1 500 вата.

Високочестотните високоговорители са изработени от синтетични диамантени частички, гарантирайки най-висока наслада от музиката за водача и пътниците.¶

Висококачествено изработените материали в салона, като например фината кожа BMW Individual Merino, със специална графика и контрастни шевове на тапицерията на комфортните седалки, покритото с естествена кожа BMW Individual арматурно табло и интериорните лайстни от гравиран алуминий създават спортна и луксозна атмосфера в интериора.¶

Мултимедийната система за задните места гарантира най-добро развлечение за пътниците на задната седалка дори и при дълги пътувания, чрез два големи 10,25-инчови цветни дисплея с тъч функция и възможност за Bluеray player, ТВ функция, както и пълна интеграция със смартфони.¶

Интериорът се представя в най-добра светлина благодарение на панорамния стъклен покрив Sky Lounge, предлаган досега само в BMW Серия 7. Изисканата светлинна графика с повече от 15 000 светлинни елемента създава усещането за пътуване под звездно небе, а Вътрешното осветление с възможност за избор между 6 различни интериорни цветове създава специална атмосфера в интериора¶

С въвеждането на пазара BMW X5 се предлага с 3 варианта изцяло новоразработени двигатели отговарящи на последните стандарти за разход и вредни емисии – EU6d Temp: Х5 40i (340 к.с., Х5 30d (265 к.с.), Х5 M50d (400 к.с.) – всички оборудвани с интелигентното задвижване на всички колeла BMW xDrive.¶

През 2019 г. гамата ще се разширява с подобрения хибриден модел Х5 45e (395 к.с.), както и мощния Х5 M50i (V8/ 530 к.с.), а в началото на 2020 г. и върховият модел – Х5 М (над 600 к.с.).