Начало Автомобили BMW xDrive Tour 2013 демонстрира възможностите на системата BMW xDrive

BMW xDrive Tour 2013 демонстрира възможностите на системата BMW xDrive

123
0
BMW xDrive

BMW xDrive Tour 2013 представя пред нови целеви групи от цялата страна възможностите на най-интелигентната система за задвижване на всички колела BMW xDrive. Събитието се организира от BMW Group Централна и Източна Европа и BMW Driving Academy и освен в България се провежда още в Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Полша и Румъния.

В продължение на 4 дни над 400 души от цялата страна ще „посетят” селището xDrive познато от едноименната реклама, за да изпитат в различни условия предимствата на двойното задвижване на BMW. На тяхно разположение са 28 модификации от всички моделни серии от BMW Series 1 до BMW Series 7, оборудвани с BMW xDrive и екип професионални инструктори от BMW Driver Academy. Допълнителен акцент в програмата е представянето на последните иновации и функции от програмата BMW ConnectedDrive, която включва системи и технологии за комфорт, свързаност на автомобила с околната среда у подпомагане на водача.

Специално изграденото трасе с четири тренировъчни станции на летище Лесново пресъздава реални и трудни ситуации на пътя, в които BMW xDrive не само гарантира висока проходимост и предотвратява опасност, но и благодарение на отличната маневреност и динамика допринася за още по-голяма радост от шофирането.

По време на активно шофиране по обществената пътна мрежа участниците могат да се запознаят с различните асистиращи системи от BMW ConnectedDrive, като и да изпитат възможностите на най-интелигентната система за задвижване на всички колела в ежедневно шофиране на моделите от най-горния клас на гамата на BMW. Тест на т.нар. Performance Parcour демонстрира динамичните характеристики на моделите оборудвани със системата BMW xDrive, а на специално подготвени рампи устойчивостта на автомобилите BMW и функцията Асистент за спускане на наклон. В статична презентация на BMW Series 3 Тouring с BMW xDrive се демонстрират последните новости от BMW Connected Drive, сред които навигация с 3D интерфейс, RSS news feed, интернет, Live Streaming и др.

BMW Group има над 25 годишен опит в разработването и усъвършенстването на технологии за задвижване на всички колела и заема отлична пазарна позиция в премиум сегмента. За разлика от други производители, при които двойното задвижване се използва преди всичко за компенсиране на проблемите със сцеплението при BMW xDrive то допринася и за повишаване на динамиката. Системата функционира изцяло на електронен принцип и е способна не само да подобри сцеплението, но и да предотврати възникването на нестабилност. Това е възможно благодарение на реагиращия екстремно бързо електронно управляван многодисков съединител в разпределителната кутия и свързаността му със системата за Динамичен контрол на стабилността (Dynamic Stability Control DSC). За пръв път за анализ на ситуацията на пътя освен оборотите на колелата се взимат под внимание и подаваните от системата данни за завъртането на волана, положението на педала на газта и страничното ускорение, включително и изчисленото на тяхна база положение на автомобила на пътя. Оттук и статусът на xDrive като единствената в света интелигентна система за двойно задвижване.

Друга отличителна характеристика на BMW xDrive е, че тя незабавно разпознава нуждата от преразпределение на мощността и реагира превантивно, с което предотвратява превъртането на колелата от самото начало. В резултат на това BMW xDrive може да извърши изключително бърза настройка, за да пренасочи до 100% от двигателната мощ към само една от осите, а с въведения при BMW Х6 и предлаган като опция при BMW X1 и BMW X3 Dynamic Performance Control и между лявото и дясното задно колело. Така движението в завои е още по-прецизно, а ускорението още по-голямо при максимално сцепление при излизане от кривата.

Благодарение на BMW xDrive водачите могат да се наслаждават на спортно управление и усещане от задното задвижване на BMW при суха настилка, както и допълнителен контрол при задвижване 4х4, когато условията го изискват.