Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW Заубер с нов авиопартньор

BMW Заубер с нов авиопартньор

66
0

Екипът на BMW Заубер ще си партнира с швейцарския авиопроизводител Пилатус Еъркрафт, съобщиха днес от отбора. Един от основните фактори за отборите в Гран при е осигуряване на гъвкавост при планиране на пътуванията и възможността за кацане на малки летища, близо до състезателните писти. Именно в тази област ще си сътрудничат двете компании, като Пилатус ще предостави един деветместен PC- 12 NG за европейски полети на тима. Самолетът ще е в цветовете на отбора.

– Това партньорство ще ни спечели ценно време на множество надпревари и тестове – заяви шефът и собственик на екипа Петер Заубер. – Ценим високо репутацията на Пилатус и имаму много възможности за общи събития и комуникация на технологично ниво.

Оптимизмът на швейцареца се споделя и от председателя на борда на директорите и главен изпълнителен директор на Пилатус Оскар Швенк:

– В автомобилния спорт, както и в авиобизнеса, най-високото качество, оптималната прецизност и перфектната работа в екип са жизненоважни за успеха фактори. Като единственият производител на самолети в Швейцария желаем на единствения швейцарски отбор във Формула 1 успешен полет през сезона и прецизно кацане.

Компанията Пилатус Еъркрафт е основана през 1939 г., като понастоящем е сред лидерите в производството и продажбата на едномоторни турбовитлови самолети.