Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW Заубер, Торо Росо и Макларън след пробите на Херес

BMW Заубер, Торо Росо и Макларън след пробите на Херес

32
0

С най-добро време приключи втория ден тестове на Херес екипът на BMW Заубер. Камуи Кобаяши оглави подреждането буквално в последните секунди на сесията, подновена за минути след спиране. 103 обиколки (456,084 км) направи японският пилот, който утре ще отстъпи кокпита на съекипника си Педро де ла Роса.

– Успяхме да изпълним цялата си програма. Сутринта правихме проби по аеродинамиката, а следобед се концентрирахме върху настройки и сравнение на гуми. През по-голямата част от деня колата бе с много гориво преди излизането с малко бензин в края на сесията. Утрешната метеорологична прогноза не е особено обещаваща, но ще се справим – обясни шефът на инженерите Джампаоло Далара.

Себастиен Буеми с Торо Росо STR5 бе в челото на таблицата през целия ден преди Кобаяши да слезе под 1:20 мин. В неговата програма бяха заложени аеропроверки, сравнение на различни механични реглажи и поведение на автомобила с различни количества гориво. Пилотът изпробва и трите типа гуми на Бриджстоун на разположение – софт, медиум и хард.

– Днес на суха писта успяхме да направим доста обиколки, а и колата вървеше добре. Вече започваме да разбираме по-добре STR5 като цяло – коментира Буеми.

Трето постижение записа Дженсън Бътън във втория си ден на Херес зад волана на Макларън МР4-25. Негово спиране на пистата късно следобед доведе до спиране на тренировката. От отбора обясниха, че англичанинът е изгасил колата превантивно заради включване на предупредителна светлина на дисплея на волана му.

Дженсън обаче бе много по-доволен от работата си през двата дни на Херес, позицията си в кокпита и намерените механични и аеродинамични настройки, пасващи на стила му на управление в сравнение с постигнатото във Валенсия миналата седмица. В петък и събота за Макларън ще тества Люис Хамилтън.