Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Боб Фърнли: Промяната в гумите е значителна

Боб Фърнли: Промяната в гумите е значителна

79
0
Адриан Сутил,Нюрбургринг

Промяната в гумите на Пирели за Гран при на Германия е била значителна според заместник шефа на Форс Индия Боб Фърнли.

За надпреварата на Нюрбургринг от Пирели предоставиха нов вид задни гуми, при които каркасът е подсилен с кевларен пояс, за разлика от структурата за 2013 г. – с метални пръстени.

Представянето на Форс Индия със смесите за сезон 2013 бе добро, като отборът имаше шест поредни завършвания в зоната на точките преди Гран при на Германия, където Пол ди Реста и Адриан Сутил се класираха съответно на 11-то и 13-то място.

Фърнли мисли, че една от причините за по-слабото представяне на Нюрбургринг е силното износване на гумите, като след състезанието той обясни, че са променили стратегията на Адриан Сутил в средата на надпреварата с един стоп повече. Заместник шефът на Форс Индия не смята, че ситуацията ще се подобри в Унгария, където отново ще има изменения в гумите.

Не мисля, че сме уверени. Това е доста значителна промяна. Това, върху което трябва да се съсредоточим, е тестът на Силвърстоун. Положителното от ситуацията е, че можем да направим добро сравнение (с данните) само отпреди седмица. По време на състезанието времето беше добро и имаме добра информация, с която да направим сравнението. Но гумите са толкова различни, а колата е проектирана специално за смесите за 2013 г. Трябва отново да започнем работа по дизайна на нещо, с което мислехме, че сме приключили, защото искаме да се прехвърлим към колата за 2014 г. Положението не е добро за Форс Индия – коментира Фърнли.

Според него промяната в гумите ще повлияе и на останалите отбори от F1:

Мисля, че има и други отбори. Сигурен съм, че Ферари се намират в същото положение. Лотус изглежда вървяха добре (в Германия), но ще повлияе и на тях, защото и за този отбор е голяма промяна. Ще има и още екипи. Ще има победители и губещи. Определено ние сме от губещите, но въпросът е колко точно губим.