Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Болидът на Ред Бул ще е подобрена версия на миналогодишния

Болидът на Ред Бул ще е подобрена версия на миналогодишния

1999
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тазгодишният болид на Ред Бул ще е подобрена версия на този от 2019 г. Това заяви спортният директор на „биковете“ Кристиан Хорнер.

Изявлението не е изненадващо с оглед на минималните промени в правила за новия сезон спрямо миналия. По неофициална информация Ред Бул трябва да покаже новия си автомобил на 12 февруари в Залцбург.

Освен това Ред Бул имаше много добро шаси през миналата година, което има още потенциал за развитие. В комбинация с много подобрения мотор на Хонда, тимът на Дитрих Матешиц може да сглоби много силен пакет за 2020 г., с който да се бори за титлите.

„Колата ни за Мелбърн теоретично ще бъде подобрена версия на тази от Абу Даби 2019 г.“, каза Хорнер. „Не знаем обаче какво ще направят другите отбори. В предишни години (2017 и 2019 г.) заради големите промени в правилата, бяхме по-бавни в началото на сезона спрямо съперниците ни.“

Хорнер освен това очаква класически сезон във Формула 1 с битка между 3 тима за победите и титлите – Мерцедес, Ред Бул и Ферари. Според него освен ако някой отбор не извади нещо изненадващо и революционно, то борбата ще бъде много интересна и оспорвана.