Начало Formula E News Болидът за Формула Е направи първи, успешен тест

Болидът за Формула Е направи първи, успешен тест

48
0
Лукас ди Граси,Формула Е

Първият тест на болида Спарк-Рено SRT_01E, с който ще се състезават отборите във Формула Е, приключи успешно. Развойният пилот на сериите Лукас ди Граси направи изпитанията на пистата Ла Ферт Гоше, близо до Шоази-льо-Роа във Франция.

Автомобилът бе показан за първи път на автомобилния салон във Франкфурт по-рано тази година. Той направи около 40 обиколки в продължение на два дни, като първата задача бе обичайна за такъв тип тест – проверка на системите и техните функции. Болидът бе с батерия 50 kW – четвърт от максимума 200 kW, който ще има финалният му вариант.

Страхотно бе да карам колата за Формула Е за първи път – коментира Ди Граси. – Мога да уверя всички пилоти, че ще се забавляват страшно много с този болид. Дори с четвърт от мощността той имаше доста сериозно сцепление и чудесен въртящ момент.

Спарк-Рено SRT_01E е дело на компанията Спарк Рейсинг Технолъджи в сътрудничество с подразделения на Макларън и Уилямс.

Всичко премина прекрасно и първото излизане на колата на писта бе много положително. В рамките на тези около 40 тура нямаше сериозни проблеми и изглежда общата издръжливост е на ниво. Следващият тест е за след няколко седмици, като искаме да увеличим натрупаните километри, постепенно доближавайки се до симулация на състезание – сподели президентът на Спарк Рейсинг Технолъджи Фредерик Васьор.

Главният изпълнителен директор и промоутър на шампионата Алехандро Агаг допълни, че първият тест е исторически момент за проекта, за който може да научите подробности в новия брой на списание ClubS1 (166).

Според нас отборите, пилотите и публиката ще се влюбят в начина, по който болидът изглежда и звучи. Фредерик, неговият екип и Лукас ще се съсредоточат върху издръжливостта. Развитието е безкрайно вълнуващо, но нямаме търпение за първата надпревара в Пекин през септември 2014 г. – допълни Агаг.