Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Борбата между пилотите на Макларън ще продължи

Борбата между пилотите на Макларън ще продължи

43
0

Съперничеството между пилотите на Макларън ще продължи, потвърди изпълнителният директор на тима Мартин Уитмарш.###Люис Хамилтън може да продължи съперничеството си с Фернандо Алонсо при всякакви условия като се има предвид блестящия му дебют в Мелбърн.
Британецът постави под напрежение съотборника си през целия състезателен уикенд. За известно време той бе пред Алонсо в надпреварата. При последния си пит стоп обаче Хамилтън се забави и остана трети след испанеца.
На този етап от сезона от Макларън недвусмислено заявиха, че не поставят на по-предно място нито един от двамата си пилоти.
„Ние сме тук, за да спечелим световния шампионат и ще видим как ще потръгне годината. Пилотите ни се състезаваха по между си много този уикенд, както можехте да видите, и мисля, че философията ни е добре известна. Ако ограничавате един пилот постоянно, ще въздействате на неговата мотивация, а ние просто ще наблюдаваме какво ще се случи през сезона”, заяви Мартин Уитмарш.
Изпълнителният директор на Макларън каза още, че е добре да има съперничество вътре в самия отбор. Ако борбата между двамата пилоти не се окаже деструктивна в даден момент, то тя ще продължи.