Начало Картинг Борис Барболов спечели четвъртия кръг от Auto-Kart

Борис Барболов спечели четвъртия кръг от Auto-Kart

173
0
Борис Барболов (Lotus SF), снимка: Каролина Шулейевска

Борис Барболов от екипа на Lotus SF спечели 4-ия кръг от националния любителски шампионат по картинг Lotus Sofia Auto-Kart Championship в Пловдив, проведен на 1 август (събота), предава auto-kart.com. Само показателят „килограми“ определи трикратния шампион за победител пред Йордан Пенчев, останал втори. Трети се класира съотборникът на Барболов – .

Два манша от по 15 обиколки бяха необходими за определяне на крайното класиране в състезанието. В първия – Юлиян Гошев (Pro Racing Team), който потегли начело, допусна да бъде изпреварен още в началото, но се оказа, че е с доста бърз карт и до финала беше плътно зад представителите на Lotus SF – Борис Барболов и Данаил Варсано.

Те успяха обаче да удържат на атаките и дори имаха възможност на два пъти в манша да си разменят позициите в една доста сериозна битка. Победител от нея излезе Варсано, следван от Барболов. Йордан Пенчев успя малко преди финала да се пребори с Юлиян Гошев за третата позиция. Калоян Костадинов, победителят от миналото състезание Тома Маринов (Pro Racing Team) и Виктор Николов (Iceman Racing) допълниха класирането в първия манш.

Юлиян Гошев, Калоян Костадинов, Данаил Варсано и Борис Барболов, снимка: Каролина Шулейевска

Във втория манш битка в челото на практика нямаше, тъй като Виктор Николов доста бързо успя да изпревари всички, въпреки че стартира пети.

Бързата машина, която имаше шанс да изтегли на жребия компенсира доста тежката за каране такава, която го остави последен в първия манш. Втори се класира Йордан Пенчев който също в първите обиколки успя бързо да си проправи път до челните позиции. Зад него сериозна битка до финала си спретнаха Барболов и представителите на Pro Racing Team Тома Маринов и Юлиян Гошев.

В крайна сметка Барболов опази третата си позиция, която му донесе и победата в състезанието. Зад Маринов останаха Калоян Костадинов, Юлиян Гошев и Данаил Варсано. Последният още в началото на манша спука гума и се опита да се бори максимален брой обиколки на „три гуми“, но манша бе обречен за него и той остана последен.

По този начин, крайното класиране бе почти изцяло определено по показателя „лично тегло на пилота“, т.к. класиранията в маншове бяха абсолютно еднакви за борещите се за победата (по едно второ и едно трето място в маншовете), борещите се за третата позиция на подиума (по едно първо и едно седмо място в маншовете) и борещите се за петата позиция (по едно четвърто и едно шесто място в маншовете). По правилник, при подобни равни показатели между двама състезатели, предимство има този с по-голямо лично тегло.

снимка: Каролина Шулейевска

Индивидуално класиране от 4-и кръг:

  1. Борис Барболов Lotus SF                               30
  2. Йордан Пенчев             Shadow Kart Team             27
  3. Данаил Варсано             Lotus SF                               25
  4. Виктор Николов Iceman Racing                    23
  5. Юлиян Гошев Pro Racing Team                22
  6. Тома Маринов Pro Racing Team                21
  7. Калоян Костадинов Kostadinov Team                20

Отборно класиране:

  1. Lotus SF                         55
  2. Pro Racing Team 43
  3. Shadow Kart Team 27
  4. Iceman Racing 23
  5. Kostadinov Team 20

Петият кръг ще се проведе на 29 август, като все още се очаква потвърждение за пистата.