Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бортолоти изненадан от решението на Ферари

Бортолоти изненадан от решението на Ферари

46
0
Мирко Бортолоти

Независимо, че Мирко Бортолоти бе освободен от академията за млади пилоти на Ферари, младият италианец не се е отказал напълно от това да преследва голямата си цел – Формула 1.

18-годишният пилот имаше трудна година в GP3 сериите този сезон. Преди две години той привлече внимание върху себе си, след като успя да запише рекорден тур на частното трасе на Ферари – Фиорано, с болида на Скудерията от 2008-ма, a по-късно бе поканен от екипа на Торо Росо да тества за тях по време на теста за млади таланти в края на 2009-та година.

Сега обаче като че ли ситуацията за младежа далеч не е розова, след като той успя да завърши едва 11-ти в GP3 и същевременно загуби подкрепата на Ферари.

„Смяната на нещата в пилотската академия на Ферари бе малко неочаквана за мен и съм разочарован. От инженерите на тестовия им екип във Ф1 получавах само добри отзиви и те винаги са били доволни от представянето и работата ми.

Ако трябва да съм честен, мислех да направя кариера при туристическите автомобили. Все пак съм пилот, а не мечтател. Но от друга страна бях толкова окуражаван да продължавам да работя за постигането на целта си и да не се отказвам. А тази подкрепа, която идва от важни хора във Ф1, ме мотивира доста“, обясни Бортолоти пред  motorline.cc.