Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Босът на INEOS: Преди 20 години нямаше да си купя Мерцедес

Босът на INEOS: Преди 20 години нямаше да си купя Мерцедес

4839
0
Джим Ратклиф и Тото Волф, снимка: Мерцедес

Собственик на INEOS Джим Ратклиф, който е най-богатият човек във Великобритания, заяви, че успехите на Мерцедес във Формула 1 са допринесли много за марката. Самият той твърди, че преди 20 г. не би си купил Мерцедес.

Според него сега обаче ситуацията е доста различна, като компанията е постигнала много, както в моторния спорт, така и по отношение на серийните автомобили.

Днес на представянето на новата цветова схема на Мерцедес, бе обявено и ново й 5-годишно партньорство с INEOS. Компанията ще бъде главен спонсор на тима, като логото й ще присъства на много забележими места по колата.

„Ценя водеща технологична компания като Мерцедес, каза Ратклиф. – Когато се замисля за имиджа на Мерцедес отпреди 20 години, се сещам за такси или за кола за възрастен човек. По това време никога нямаше да се замисля да си купя Мерцедес.

Но успехът на Мерцедес във Формула 1 направи много за името на марката. Сега и аз имам Мерцедес, но вече съм и възрастен човек. Мерцедес е лидер в световния спорт и постоянно показва, че е начело по отношение на технологичните иновации и човешките постижения.“

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф добави, че е много горд от новото партньорство с INEOS, който ще е главен спонсор на тима. Според него амбицията, динамизмът и предприемаческият нюх на компанията пасват перфектно на Мерцедес.