Начало Автомобили Bosch цялостно обновява диагностичния софтуер ESI

Bosch цялостно обновява диагностичния софтуер ESI[tronic]

138
0
Излезе нова версия на утвърденият диагностичен софтуер ESI[tronic] на Bosch, използван от Bosch Car Service и от независимите автосервизи. Новият ESI[tronic] Evolution заменя ESI[tronic] 2.0

Утвърденият диагностичен софтуер ESI[tronic] на Bosch, който се използва от сервизите в мрежата на Bosch Car Service и от независимите автосервизи по целия свят, ще стане още по-бърз, по-интуитивен и по-опростен с усъвършенстваната версия ESI[tronic] Evolution. Новите функции и модификации ще се въвеждат стъпка по стъпка с всеки следващ ъпдейт, така че потребителите на ESI[tronic] ще се запознават постепенно с иновативните функции, докато ползват софтуера на практика.

Нов начален екран за по-бърз достъп до информацията

С основния ъпдейт на диагностичния софтуер 2024/1 в края на януари 2024 ESI[tronic] 2.0 Онлайн ще стане ESI[tronic] Evolution. Пълният редизайн започва с въвеждането на нов начален екран, от който потребителят има директен достъп до най-важните основни менюта и подменюта на ESI[tronic]. Само с едно кликване можете да стартирате системния преглед, да извикате технически данни и графици за поддръжка или да проверите здравословното състояние на високоволтовата батерия. Това пести време и улеснява достъпа до данни и намирането на желаната информация. Освен това, новият начален екран е с интуитивен дизайн, а подобреният и по-ясно структуриран преглед на съдържанието и функциите на диагностичния софтуер опростява навигацията. С новата функция за идентификация на автомобила изборът на превозно средство става много по-лесно.

Друга иновация е опцията за персонализиране на началния екран според индивидуалните нужди на всеки потребител. Подобреният инструмент за избор на меню може да се използва за добавяне на необходимите функции и премахване на ненужните. След като потребителят влезе в ESI[tronic] Evolution чрез SingleKey ID, началният екран показва само информацията и функциите, свързани с него. Това подобрява работните процеси и повишава производителността.

Първоначалният начин на показване на структурата и дизайна на подменютата на ESI[tronic] Evolution не е променен в сравнение с ESI[tronic] 2.0 Онлайн. В следващите ъпдейти подменютата ще се адаптират постепенно към новия дизайн на началния екран на ESI[tronic] Evolution.

Новата функция „Оригинални документи“ осигурява директен достъп до информация от производителите

Бош разширява диагностичния си софтуер, като включва за първи път директен достъп до оригинални документи за марките Audi и VW. Ако сервизите искат да извършват професионални и ефективни ремонти и поддръжката, техниците трябва да получават надеждно и бързо възможно най-добрата информация за всяка работна стъпка. Колкото по-пълни са инструкциите, толкова по-лесно е да смените компонент или да откриете повреда в електрическата система. ESI[tronic] Evolution предоставя на потребителите цялата информация, от която се нуждаят – буквално с едно натискане на бутона и директно от производителя на автомобила. След това в отделен прозорец потребителят може да търси и преглежда оригинални документи като електрически схеми и инструкции. Ще последва и достъп до данни от други марки.

Функциите на мрежовото решение Bosch Connected Repair Cloud – Облак на Свързания ремонт от Бош, което свързва сервизните устройства и съхранява данните в централния облак на Бош, също ще бъдат интегрирани и показвани директно на началния екран. Потребителите ще могат да стартират, обработват и изпълняват задачите директно от ESI[tronic].