Начало Автомобили Bosch празнува 111 години от патентоването на своите запалителни свещи

Bosch празнува 111 години от патентоването на своите запалителни свещи

217
0
bosch

На 7 януари 1902 г. Бош регистрира патент за изобретение, което за първи път гарантира сигурно запалване на все по-мощните двигатели: високоволтовото магнетно запалване в комбинация със запалителна свещ. През следващите години използването на запалителни свещи допринася за световния бум на автомобилите. От изобретяването на запалителната свещ преди 111 години тя играе важна роля в разработването на все по-мощни, икономични и щадящи околната среда двигатели. Днес почти всички производители на автомобили използват запалителните свещи на Бош за първоначално вграждане. Освен това те намират приложение в двигатели на кораби, лодки, джетове, градинска и горска техника, големи газови двигатели, водни помпи, аварийни генератори и др.

През 111-годишната история на продукта компанията е разработила над 20000 типа запалителни свещи и е произвела общо над 11 милиарда броя свещи. Освен в Германия, те се произвеждат в заводите на Бош в Бразилия, Китай, Индия и Русия. От изобретяването им насам, свещите постоянно се усъвършенстват от инженерите на Бош в тясно сътрудничество с производителите на автомобили. Актуалната гама съдържа разнообразие от 1250 типа с 26 различни вида електроди.

Благодарение на комбинацията от модерни материали, иновативна конструкция и най-новите производствени техники, запалителните свещи на Бош не само осигуряват икономичното, чисто и ефективно изгаряне на горивото, но и предпазват двигателя и катализатора.