Начало Автомобили Bosch с мобилно приложение за диагностика на автомобил

Bosch с мобилно приложение за диагностика на автомобил

1296
0
bosch

Новите смартфони дават изключителни възможности на своите собственици. Посредством хилядите приложения могат да се осъществят дейности, за които в миналото трябваше да се плаща на специалист. Подобно е и новото безплатно приложение на Bosch, Fun-2-Drive, което дава възможност на водачите да направят диагноза в движение на своята кола (стига тя да разполага с On-Board-Diagnose – OBD) чрез отчитане на грешките, отбелязани от компютъра на превозното средство. Приложението освен това дава в реално време данни за температурите на водата и маслото, както и за моментния и общия разход.

За момента приложението Fun-2-Drive може да бъде изтеглено само от Google Play Store за потребителите използващи операционна система Android. Съвсем скоро обаче се очаква версия и за продуктите на Apple, iPhone и iPad.

Приложението може да дава данни за всички автомобили, разполагащи с OBD II, с което са оборудвани повечето превозни средства на европейските и азиатските производители. При бензиновите двигатели системата се вгражда от 2001 г., докато при дизелите навлиза три години по-късно. Американските автомобили са оборудвани с подобна техника още от 1996 г. За прехвърлянето на данните е необходимо да се закупи OBD- II адаптер с Bluetooth, който обикновено се предлага от производителите.