Начало Автомобили Бош Автомобилно оборудване в партньорство с ПГТЕ „Хенри Форд откри модерен център...

Бош Автомобилно оборудване в партньорство с ПГТЕ „Хенри Форд откри модерен център за обучения

77
0
център за обучение на Бош Автомобилно оборудване

Бош Автомобилно оборудване е водещ национален и световен доставчик на афтърмаркет части, акумулатори, сервизни концепции и услуги за мобилност. Днес бе открит нов учебен център за подготовка на специалисти в областта на поддръжката и ремонта на леки и тежкотоварни автомобили. Отварянето на центъра е в потвърждение на доброто сътрудничество между компанията и учебното заведение и е поредната стъпка в процеса на интеграция между бизнеса, образованието и науката.

Проектът е реализиран в партньорство с Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд”. Той е естествено продължение на отличното сътрудничество с най-голямото професионално училище в България и на Балканския полуостров.

„В Бош се стремим активно да помагаме за подготовката на необходимите бъдещи специалисти. Пример за това е работата ни с ПГТЕ „Хенри Форд“. С новия Център можем да разгърнем още повече обученията, които провеждахме до момента“, заяви Панайот Николов, търговски директор Автомобилно оборудване в Бош България.

Дейността на Центъра ще бъде насочена към специализирани обучения на преподаватели, ученици и сервизни експерти от автомобилния бранш.

Центърът е финансиран от Бош Автомобилно оборудване съвместно с ПГТЕ „Хенри Форд“. В него са внедрени някои от най-новите технологии в областта на автомобилната диагностика, горивни системи, системи за автономност, комфортна електроника, шаси и спирачни системи.

Инвестиция от 56 000 лв. за реновирането и оборудването на Центъра подчертава ангажимента на Бош да инвестира в развитие на образованието и подготовката на бъдещи кадри за автомобилната индустрия.

„Вярваме, че доброто образование и солидна практическа подготовка са ключов фактор за успеха на всеки специалист. Ще продължим да инвестираме в образованието и развитието на професионалисти в сферата на автомобилните технологии и мобилността, защото като компания приемаме това за своя мисия“, коментира Динко Русев, представител на Борда на директорите на Бош България.

Бош Автомобилно оборудване предлага широка гама обучения, свързани с автомобилните технологии, в следните направления: Автомобилна диагностика, Бензинови системи, Дизелови системи, Комфортна електроника, Шаси и спирачни системи, Алтернативни задвижвания.

Началото на успешното партньорството между компанията и професионалната гимназия е поставено през 2020 г.,

Дивизия Автомобилно оборудване на Бош предлага програма от онлайн обучения за преподаватели от типа „train the trainer“. С отварянето на центъра възможностите за провеждане на обучения, насочени не само към специалистите и преподавателите, но и към учениците, значително се увеличават.

„Центърът за обучения ще даде възможност на нашите ученици и преподаватели да се запознаят с най-актуалните и най-иновативни тенденции в индустрията и да придобият полезен практически опит“, сподели инж. Таньо Стойчев, директор на ПГТЕ „Хенри Форд“.

В крак със съвременните изисквания, намеренията на Бош са да създаде нови възможности за обучения както в присъствена, така и в онлайн форма. Сред тях са обучения, насочени към диагностика и ремонт на хибридни и електрически превозни средства, под формата на иновативни обучения в областта на електромобилността.