Начало Автомобили Бош планира закупуването на бизнеса от Колер + Швемер

Бош планира закупуването на бизнеса от Колер + Швемер

35
0
bosch

Направление „Автомобилно оборудване“ на Бош планира да придобие бизнеса на „Колер + Швемер“ ГмбХ & Кo КГ със седалище в Нюрнберг, Германия. Договорът е подписан на 7 май 2012 г. Миналата година „Колер + Швемер“ генерира продажби на стойност около 20 милиона евро с персонал от 125 служители. Страните се договориха покупната цена да не се оповестява публично. Антитръстовите органи в момента одобряват сделката.

С придобиването на „Колер + Швемер“, направление „Автомобилно оборудване“ на Бош разширява портфолиото си от продукти и услуги, свързани с дизела. „С добавянето на производствената дейност на „Колер + Швемер“ към нашето портфолио, осигуряваме дълготрайна наличност на резервните части за дизелови системи. Предоставяме и допълнителни възможности за рециклиране през целия жизнен цикъл на продукта“, твърди Роберт Ханзер, президент на направление „Автомобилно оборудване“.

Производството и сервизното обслужване продължават
Успешното партньорство с „Колер + Швемер“ има дълга традиция. През 1927 г. основателят на фирмата Вили Колер поема управлението на ремонтния сервиз на Бош в града. В наши дни компанията управлява и Бош Кар Сервиз и Бош Дизел център. «Колер + Швемер» притежава обширен опит в рециклирането на вградени инжекторни помпи. Освен това, служителите на „Колер + Швемер“ сглобяват комплекти инжекторни помпи за серийното производство на направление „Дизелови системи“ на Бош. И, в сътрудничество с отдел „Автомобилна традиция“ на Бош, фирмата от Нюрнберг участва в производството на малки серии за подразделение „Класик“ на отдела“Автомобилна традиция“ .

Новият филиал на Бош ще продължи съществуващата дейност на Бош Кар Сервиз и Бош Дизел Център.