Начало Автомобили Бош произведе 50 милионната си „common-rail” система

Бош произведе 50 милионната си „common-rail” система

57
0

През януари 2009 г. Бош произведе 50 милионната си система „common-rail” за дизелов двигател. Серийното производство на тази технология започва през 1997 г. Тя превърна дизеловия двигател в модерно и екологично чисто приложение – успех който продължава и до днес. Тази система осигурява на дизеловия двигател по-добри показатели на работа, по-висок въртящ момент, гладкост и стабилност.

След въвеждането на законодателството, свързано с вредните емисии през 1990-та година, ние също така успяхме да намалим консумацията на гориво с 30% и нивото на замърсителите с повече от 95%”,
каза др. Улрих Доле, президент на подразделението на Бош за дизелови системи.

Терминът комън рейл описва акумулатор под високо налягане, или „рейл”, от който горивото се впръсква в цилиндрите чрез инжекторите свързани към него. Първите клиенти, Алфа Ромео с 156 JTD и Мерцедес-Бенц с 220 CDI започнаха да предлагат на пазара автомобили със система „комън рейл” на Бош в края на 1997 г. Обемът на продажбите нарасна стремително през следващите години. До 2001 г. се ползват вече три милиона системи на Бош, а през 2002 г. тази цифра достига десет милиона.

Дялът на дизеловите автомобили в западна Европа се увеличи от 20 до над 50 процента между 1997-ма и 2007-ма година.

Заедно с турбокомпресора, тази инжекционна система павира пътя за пробива, който дизеловия двигател направи на пазара”,
добави г-н Доле.

Днес всички известни международни производители на автомобили разчитат на „комън рейл” системите на Бош. За да посрещне това търсене, компанията произвежда компонентите за тези системи в 15 предприятия в Европа, Азия и Америка.