Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас с проблеми с баланса, Хамилтън още търси оптимални настройки

Ботас с проблеми с баланса, Хамилтън още търси оптимални настройки

1669
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас бе най-бърз в петъчните свободни тренировки за Гран при на Китай. Съотборникът му в Мерцедес Люис Хамилтън бе втори в първата сесия, а следобед остана четвърти.

„Денят приключи чудесно – с най-силно време, но беше много трудно да намерим добър баланс в една цяла обиколка”, обясни Ботас.

„Стъпка по стъпка напредвахме към тази цел и в края на тренировките усещането в колата бе добро. Но днес е само петък и значение имат следващите два дни. Ферари все още изглеждат по-бързи от нас на правите, във втората сесия ние вървяхме по-хубаво през повечето завои. Все още има какво да подобрим, но сме наясно, че и останалите ще работят по автомобилите си. Прогнозата е, че вятърът ще сменя посоката си, което може да затрудни ситуацията, както видяхме в Бахрейн преди две седмици.”


Хамилтън каза, че е работил по програмата си и не е имал особени проблеми, но в същото време отбеляза, че се е борил с колата си.

„Беше доста студено, което създава трудности за гумите. Валтери изглежда се чувстваше значително по-комфортно в болида. Ще се постараем утре да сме по-силни. Автомобилът има скорост да се състезава в челото, просто трябва да открием точните настройки. Хубаво е да видим колко близка е битката между нас, Ред Бул и Ферари. Ферари-тата все още изглеждат по-бързи на правите, но като цяло разликите между топ тимовете са малки. Очаквам и утре да е същото”, коментира англичанинът.