Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Очевидно сме много по-близо до съперниците, заяви Верстапен

Очевидно сме много по-близо до съперниците, заяви Верстапен

1736
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Чарлз Коутс/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен бе четвърти в първата и трети във втората сесия на пистата в Шанхай. Той обобщи работата си в петък като доста добра.

„Балансът на автомобила е добър, нямахме сериозни грижи, така че съм доволен. След Бахрейн имаше някои въпросителни, но бяхме сравнително уверени, че ако разрешим проблема, ще сме значително по-близо. Смятам, че го демонстрирахме днес”, коментира Верстапен.

„Дългите серии изглеждаха добри, но тук всичко зависи от управлението на гумите в състезателна дистанция. Това обаче важи за всички. Мисля, че ще е трудно да се борим за полпозишън утре. Твърде рано е да предполагам къде сме, но е очевидно много по-близо до съперниците.”

Макс допълни, че като цяло е доволен от темпото и трябва само да изпипа настройките си.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обясни, че грижите с настройките в предходния състезателен уикенд се дължали на проблем със сензор, който засегнал и двете коли на тима

Той каза още, че не става дума за нещо сериозно, а по-скоро трудно откриваемо.

Пиер Гасли бе десети в следобедната тренировка, а общо за деня направи 55 обиколки. Той призна, че винаги иска повече от себе си, но също бе удовлетворен от свършената работа.

„Според мен вървим в добра посока, а и Макс показа, че колата е с чудесен потенциал. Изпробвахме много неща и сега трябва да анализираме всичко. В най-бързата ми обиколка във втората сесия имах сериозна ситуация в трети сектор. Загубих време там, така че времето всъщност не е показателно за възможностите на автомобила. Мисля, че трябва да се съсредоточа върху утрешните сесии и да подобря реглажите си. Важно е да се намери точният компромис между квалификацията и състезанието. Конфигурацията тук натоварва предните гуми, особено предна лява. Но отборът има опита и знанията, така че съм сигурен, че ще се справим”, каза Гасли.