Начало Избрани Ботас много щастлив в Алфа Ромео

Ботас много щастлив в Алфа Ромео

1396
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас е много щастлив в новия си отбор и заяви, че все „едно се намира в рая.“ Пилотът на Алфа Ромео е много впечатлен от мотивацията на новия си отбор и добрата работна атмосфера в швейцарската компания.

След като в края на миналия сезон освободи мястото си в Мерцедес, където бе спечелил всичките си десет състезания в F1 Ботас избра ново предизвикателство. Финландецът избра да се присъедини към Алфа Ромео. Това бе отбор, който прекара последните два сезона в долното ниво на средата на Формула 1.

Промяната в правилника на F1 позволи на Алфа Ромео да направи огромна трансформация. В комбинация с опита и таланта си, Ботас тласна отбора напред и го утвърди като редовен претендент за място в челната десетка през този сезон.

Досега финландският състезател е спечелил точки в шест от седемте кръга на тазгодишния сезон. Най-доброто му постижение бе на Имола, когато финишира на пета позиция.

Беше добър старт на сезона, каза финландецът.

„Все едно съм попаднал в Рая. Тук наистина мога да се опитам да бъда най-добрата версия на себе си и да карам по начина, по който искам.“

Атмосферата в отбора на Алфа Ромео е толкова мотивираща. Всички хора се стараят и дават всичко от себе си. Това е наистина вдъхновяващо и за мен.“

Може би това ни подтиква към още повече. Но да, това беше добър старт на кампанията.“

Ботас дори се наслади на няколко битки колело до колело с бившия си съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън. Той предполага, че нещата могат да станат още по-добри, тъй като Алфа Ромео все още има няколко недостатъка, които трябва да отстрани.

„Все още има неща, които трябва да се подобрят. Работим върху стартовете в състезанията, които наистина не бяха добри.“

„Искаме да увеличим стабилността на автомобила при висока скорост. Така че все още сме достигнали лимита.“