Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Имаме нужда от ъпгрейд, за да решим проблемите на колата

Ботас: Имаме нужда от ъпгрейд, за да решим проблемите на колата

2468
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас смята, че в екипа му Мерцедес във F1 имат нужда от сериозни промени по колата W10, за да може проблемите на автомобила с поведението да бъдат решени напълно.

Финландецът и съотборникът му Хамилтън не бяха сред най-бързите пилоти по време на първите тестове в Барселона. Освен това специалистите отчетоха не толкова добро поведение на колата в завоите. Докато при Ферари задницата беше като залепена в бързите завои.

На събитие на основния спонсор на тима Петронас в Италия, Ботас каза, че основният проблем на тима е да намери постоянен баланс на колата в една цяла обиколка. Според него болидът към момента има сериозни проблеми в някои завои.

„Имаме работа за вършене, каза Ботас. – Но усещаме, че имаме потенциал. Трябва обаче да направим подобрения. Имахме трудности през седмицата да намерим добър баланс във всички завои. В някои бяхме добри, в други имахме масивни проблеми. Някои от проблемите могат да се оправят само с ъпгрейди.“

Шампионът Хамилтън от своя страна заяви, че в тима не си губят времето да се притесняват какво са свършили другите екипи. Но той няма съмнение, че битката на Мерцедес тази година срещу конкуренцията ще бъде много тежка.

„В момента ние изоставаме, каза британецът. – Затова не подхождаме към първото състезание напълно спокойни. Никога и не сме го правили. Това ще бъде най-трудната година за нас. Но мисля, че разполагаме с най-добрата група хора зад нас, за да изкачим планината заедно.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter