Начало Избрани Ботас: Като цяло нямахме достатъчно добро темпо през целия уикенд в Австрия

Ботас: Като цяло нямахме достатъчно добро темпо през целия уикенд в Австрия

212
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка Спас Генев

Валтери Ботас финишира на 16-то място в състезанието за Голямата награда на Австрия. Пилотът на Алфа Ромео имаше трудности през целия състезателен уикенд на пистата „Ред Бул Ринг“ и в крайна сметка си тръгна с празни ръце.

Ботас потегли от 14-та позиция в надпреварата в Австрия. За нещастие опитният финландец мина върху отломки от болида на Юки Цунода. Японецът имаше контакт с Естебан Окон от Алпин и повреди предното си крило. Ботас се намираше точно зад японеца и нямаше как да избегне парчетата от неговия болид. Така опитният финландец получи поражения в пода на своя болид и се движеше с по-бавно темпо от очакваното

Ботас нямаше какво да направи до края на състезанието в Австрия. Състезателят на Алфа Ромео остана 17-ри при развяването на карирания флаг и премина една позиция по-напред заради наказанието на Кевин Магнусен от Хаас.

„За съжаление получих повреда на предното крило при контакт в завой №1, което ме накара да загубя позиции. Това компрометира и останалата част от състезанието ми, тъй като при беше невъзможно да наваксам всичко при толкова сгъстената колона“, сподели Ботас.

„Като цяло нямахме достатъчно добро темпо през целия уикенд в Австрия. Пистата Ред Бул Ринг определено не ни подхождаше толкова, колкото тези в последните състезания“, обясни Ботас. Пилотът на Алфа Ромео потвърди, че екипът ще използва подобрения в предстоящия рейс уикенд във Великобритания.

„Независимо от това, тази седмица на Силвърстоун ще имаме нови части, които трябва да променят представянето ни. Видяхме как основните ни конкуренти подобряват темпото си. Надяваме се, че това ще се случи и при нас и ще ни помогне, за да се върнем веднага в борбата за местата в челната десетка“, добави Валтери Ботас.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу остана 12-ти след края на Гран при на Австрия. Състезателят на Алфа Ромео спечели няколко места заради наказанията на пилоти пред него, но това не му помогна да стигне до зоната на точките.

„За съжаление, миналия уикенд не бяхме толкова конкурентоспособни, колкото искахме. Челната десетка се оказа недостижима за нас. Стартирах прилично в неделя и изглеждаше, че мога да се придвижа напред. След това автомобилът за сигурност се появи, докато аз трябваше да изляза в бокса, за да бъде отстранен откъснат канал на задната спирачка. В крайна сметка това не ни помогна“, каза Жу.

„Като цяло темпото ни не бе същото, което показвахме напоследък. Със сигурност има какво да се направи. Трябва да въведем нови подобрения в Силвърстоун. Надявам се, че те ще ни позволят да направим крачка напред и отново да подобрим мястото си в подреждането“, добави пилотът на Алфа Ромео.