Начало Избрани Ботас: Монако е състезание, което не се нуждае от представяне

Ботас: Монако е състезание, което не се нуждае от представяне

489
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас се отправя към Гран при на Монако. Пилотът на Алфа Ромео призна, че много харесва събитието по тесните криволичещи улици на Монте Карло. Състезанието в Монако е почти като домашно за Ботас, тъй като той живее в Княжеството.

Ботас познава отлично трасето в Монако. Финландецът се качи на подиума през 2019 г. Миналата година състезателят на Алфа Ромео финишира девети и донесе две ценни точки на своя тим. Сега целта му е да повтори този резултат и дори да го подобри

Ботас използва по доста интересен начин непланираната почивка заради отмяната на старта в Имола. Пилотът на Алфа Ромео се включи в колоездачно състезание в Шотландия.

„Въпреки че всички много искахме да се състезаваме, решението да не се състои Гран при на Емилия Романя беше правилно. Изпращам цялото си съчувствие и подкрепа на засегнатото население и очаквам с нетърпение да се върна в Имола в бъдеще“, сподели Ботас.

„Монако е състезание, което не се нуждае от представяне. То е просто специално. Освен това се провежда близо до моя дом, така че очаквам с нетърпение да мога да спя в леглото си’, продължи Ботас. „Много съм мотивиран да се представя добре на място, където трябва да дадеш всичко от себе си и да стигнеш до предела на възможностите си. Темпото в една обиколка, което показахме в Маями, беше подобрено в сравнение с предишни състезания и може да се окаже решаващо на писта, където квалификационното представяне е толкова важно.“

„Все още има какво да се желае. Отборът на Алфа Ромео отдели време след Маями, за да продължи да работи върху развитието на нашия автомобил. Ще продължим напред, за да подобрим представянето си и да добавим още точки към актива си“, добави Валтери Ботас.

Съотборникът на Ботас Гуаню също познава добре пистата в Монако. Пилотът на Алфа Ромео финишира 16-ти в миналогодишното издание на надпреварата. Сега целта му е да бъде на по-предна позиция и да опита да спечели точки. Жу потвърди, че Алфа Ромео ще разполага с планираните за Имола подобрения в болида С43

„Условията за провеждане на състезанието в Имола просто не бяха налице. Разбира се, ангажиментът за безопасност винаги трябва да е на първо място. Пожелавам всичко най-хубаво на всички, които са пострадали от наводненият. Преди няколко години прекарах много време в Италия и имам много хубави спомени от престоя си там“, каза Жу.

„Очаквам с нетърпение състезанието в Монако – това е единствената Гран при, в която всеки иска да се представи добре и в която всеки малък детайл може да има значение. Показахме известен напредък в Маями. Сега трябва да продължим да се развиваме, тъй като все още има какво да подобряваме. Бяхме решили да внедрим подобрения в C43 в Имола, които се наложи да пренесем в Монако. Надявам се, че те ще ни помогнат да направим положителна промяна и да се върнем към точките.