Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас най-бърз в последния ден от тестовете

Ботас най-бърз в последния ден от тестовете

3248
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас с Мерцедес беше най-бърз в последния 6-и ден от тестовете на отборите от Формула 1 на Каталуня. Финландецът постави най-меките гуми С5 малко повече от 1 час преди края на следобедната сесия и записа 1:16.196 мин.

Това е второто най-добро постижение за всички дни, като върховият резултат също е на финландеца от първата седмица на изпитания на трасето край Барселона.

Впечатляващо второ време за деня записа Макс Верстапен с Ред Бул. Нидерландецът беше само на 0.073 сек от Ботас, като кара с малко по-бавните гуми С4. Той също записа най-добрия си резултат към края на деня.

Изоставането му спрямо Валтери идваше в 3-ия сектор. Там той губеше над 0.2 сек Другият пилот на „биковете“ Алекс Албон остана последен, но той бе с по-твърдите гуми С3.

Трети, 4-и и 5-и за деня завършиха Даниел Рикиардо с Рено, Шарл Льоклер с Ферари и Люис Хамилтън (Мерцедес). Те постигнаха най-добрите си постижения с гуми С5 в сутрешната сесия. Разликата между първите 5 бе малко повече от 2 десети.

Шести се нареди Естебан Окон с Рено, следван от Серхио Перес с Рейсинг Пойнт. Мексиканецът постигна най-доброто време за деня с гуми С3 и също не бе далеч от лидерите с C5 – 1:16.634 мин. Така той затвърди силната форма на тима на Лорънс Строл в тестовете.