Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас най-бърз в сутрешната сесия от първия ден на Каталуня

Ботас най-бърз в сутрешната сесия от първия ден на Каталуня

2619
0
Валтери Ботас тестове 2020
Валтери Ботас, снимка: Иван Тенчев

Валтери Ботас с Мерцедес постигна най-добро време в сутрешната сесия от първия ден на тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня. Това е малко изненадващо с оглед на подхода на тима от предните години да започва изпитанията с дълги серии от обиколки с много гориво и по-твърди гуми.

Сега финландецът постави гумите от типа C3 и с тях постигна 1:17.313 мин. Това стана 1 час и 15 мин преди края на сесията. Така Валтери, навъртял общо 75 обиколки, изпревари само с 0.062 сек втория Серхио Перес от Рейсинг Пойнт. Мексиканецът също записа най-доброто си постижение с типа C3.

Много впечатляващо беше времето на третия Макс Верстапен с Ред Бул. Нидерландецът записа 1:17.787 мин. с по-твърдите гуми C2, като направи и най-много обиколки от всички – 91. Поведението на колата му освен това изглеждаше много добро. Тя бе много стабилна в бързите завои и при преминаване през бордюрите.

Четвърти се нареди Карлос Сайнц с Макларън с много добър резултат с C2 – 1:18.001, следван от Естебан Окон с Рено и Джордж Ръсел с Уилямс. Последният постигна много прилично време с гумите С3 и изпревари Шарл Льоклер с Ферари със същия тип. Пилотът от Монако кара днес вместо почувствалия се недобре Себастиан Фетел.

Последните 3 места в класирането заеха Роберт Кубица с Алфа Ромео, Кевин Магнусен с Хаас и Дани Квят с Алфа Таури. И тримата записаха топвремената си с гумите С3. Сесията не бе спирана, като не се случи нито един инцидент.

Пълното класиране от сутрешната сесия можете да видите долу: