Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас наказан с три места назад на грида, без санкции за инцидента...

Ботас наказан с три места назад на грида, без санкции за инцидента Алонсо-Квят

36
0
Валтери Ботас,Даниел Рикиардо

Валтери Ботас получи наказание преместване с три места назад на стартовата решетка за възпрепятстване на Даниел Рикиардо (Ред Бул) по време на квалификацията за Гран при на Малайзия. Австралиецът се оплака още докато бе на пистата от пилота на Уилямс.

Той беше в загряваща обиколка – продължи Рикиардо след това. – Ще си поговоря с него. Честно казано, миналата година се случваше толкова пъти… Състезавали сме се много в джуниър категориите и мислех, че се уважаваме един друг. Но вече ми е трудно да преценя колко пъти е правил едно и също.

Ботас не се трогна особено – той заяви, че според него ситуацията не е била нещо извънредно.

За мен нямаше инцидент. Мислех, че всичко ще е наред и няма да има санкции. Беше трудна ситуация. Имахме проблем с радиото в девети завой. Отборът ми каза, че имам аванс пред или зад Рикиардо. Реших да остана пред него. Той очевидно се приближаваше бързо и може би в последните завои бяхме малко по-близо, отколкото трябваше. В крайна сметка не му коствах нищо, а и не бях сигурен дали е в бърза обиколка или не – обясни Валтери.

В същото време Фернандо Алонсо и Данил Квят се разбраха за инцидента помежду им в квалификацията, а стюардите решиха да не предприемат никакви действия по случая. Двамата се удариха, при което предното окачване на Ферари-то се счупи. Испанецът обясни, че не е видял другия пилот чак до удара. Квят бе на същото мнение:

Видимостта бе лоша за всички и мисля, че той просто не ме видя, докато не се сблъскахме. Нормално е да се случи, защото имаше страшно много вода.