Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас не смята да използва подхода на Розберг в битката с Хамилтън

Ботас не смята да използва подхода на Розберг в битката с Хамилтън

2372
0
Ботас пред Хамилтън на Силвърстоун
Ботас пред Хамилтън на Силвърстоун, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас заяви, че не смята да използва подхода на Нико Розберг в битката с Люис Хамилтън за световната титла. Германецът сподели, че през 2016 г., когато спечели короната, е използвал услугите на спортен психолог.

Ботас започна сезона много силно с победа в първия кръг за Гран при на Австралия. След това записа още 4 полпозишъна, но само още 1 победа. В същото време Люис триумфира цели 7 пъти и след 10 кръга има цели 39 точки аванс пред Валтери.

„Не мисля, че такъв подход ще проработи при мен, заяви Ботас. – Всеки спортист и всеки човек е индивидуалност. Някои се нуждаят от външна подкрепа. Аз съм заобиколен от много добри хора, с които мога да говоря.

За мен човекът в огледалото е този, който дава отговори, когато имам трудни моменти и съмнения. Обикновено се справям сам. Аз не съм Нико, аз съм Валтери. И знам най-добре какво работи за мен.“

Запитан дали може да научи нещо от Розберг по отношение на битката за титлата с Люис, Ботас отговори: „Не съм говорил за това с него. И в момента не планирам да го правя. Готов съм да следвам своя собствен път. Някои от нещата ще си ги запазя за себе си.“