Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас нямал възможности за по-предно класиране в състезанието

Ботас нямал възможности за по-предно класиране в състезанието

1825
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас смята, че не е имал възможности да се класира по-напред в Гран при на Белгия. Пилотът на Мерцедес завърши 3-и, като през почти цялото състезание се движеше на няколко секунди зад съотборника си Хамилтън.

Валтери обаче не беше достатъчно близо до Люис, за да го атакува. Затова в края той намали темпото. В резултат разликата между двамата в шампионата нарасна на 65 точки в полза на британеца.

„Беше тежък уикенд за всички след неприятните новини от предния ден (за смъртта на Антоан Юбер), каза Ботас. – Натисках колкото можех, но не получих много възможности. Състезателното ми темпо беше добро. От Ферари бяха по-бързи на правите, както и очаквахме.

В края на първия ми стинт имах трудности с гумите, но втората ми серия от обиколки беше силна. Но нямах възможности да атакувам в края на състезанието. Затова решихме да съхраним двигателя и трансмисията.“

По традиция на Спа Ботас не се представя много силно. Така беше и сега, но според финландеца това е било най-доброто му каране на това трасе в кариерата досега.

„Спа обикновено е трудно трасе за мен, обясни Валтери. – Но сега в състезанието спечелих 1 позиция с по-добра стратегия. Вече гледаме към Монца, където очакваме от Ферари отново да са бързи. Но ще натискаме здраво, за да се борим с тях.“