Начало Избрани Ботас: Основната ни цел за уикенда в Шпилберг е да запазим добрата...

Ботас: Основната ни цел за уикенда в Шпилберг е да запазим добрата си форма и да спечелим още точки

387
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас разкри основната си цел по време на уикенда в Шпилберг. Пилотът на Алфа Ромео се надява да екипът да запази добрата си форма от предишния старт и да добави още точки към скромния си актив.

Ботас има отлични спомени от Австрия. Опитният финландец има две победи на пистата „Ред Бул Ринг“ и се е качил на подиума още четири пъти. Така той е един от най-успешните състезатели в модерната история на това емблематично трасе край Шпилберг

Ботас финишира десети в Канада. Състезателят на Алфа Ромео добави още една точка към актива си и прекъсна негативната си серия, започнала от Джеда. Сега неговата цел и да запише още едно класиране в зоната на точките.

„Класирането в топ 10 отборът постигна в Канада, ни мотивира още повече. Основната ни цел за уикенда в Шпилберг е да запазим добрата си форма и да спечелим още точки“, сподели Ботас.

„През кариерата си винаги съм се наслаждавал на състезанията в Шпилберг. Постигнал съм няколко добри резултата тук, включително първия си подиум и две победи“, продължи Ботас. „При формата със спринт имаме много по-малко време за подготовка заради наличието на само една тренировка. Затова ще е важно да се почувстваме добре с автомобила от самото начало и да надградим върху това, особено когато става въпрос за квалификациите. Знаем, че имаме потенциал да се справим добре Ако продължим да си вършим работата, ще останем в битката за челната десетка“, добави Валтери Ботас.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу завърши извън зоната на точките в миналогодишната Гран при на Австрия. Целта на пилота на Алфа Ромео е да даде добро време в двете квалификации, което да му позволи да се бори за по-предни позиции както в спринта, така и в основното състезание

„Този уикенд се отправяме към Австрия. Моята цел е да се върнем към добрите резултати, които показахме напоследък. До края на сезона има още състезания и много точки, които можем да вземем, ако продължим да напредваме“, каза Жу.

„Пакетът за обновяване, който въведохме преди няколко състезания, е от важно значение. Готов съм да дам всичко от себе си на пистата, за да използвам потенциала му максимално. Знаем, че само една десета може да е от голямо значение в квалификациите, особено ако имаме и спринт. Трябва да се съсредоточим и да останем на върха на възможностите си през целия уикенд. Така ще можем да постигнем още по-добри резултати“, допълни състезателят на Алфа Ромео.