Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Перес е в ситуация, която много прилича на моята преди. Да...

Ботас: Перес е в ситуация, която много прилича на моята преди. Да си в най-бързата кола е нож с две остриета

3040
0
Джоржд Ръсел, Серхио Перес, Валтери Ботас
Джоржд Ръсел, Серхио Перес и Валтери Ботас; снимка: Алфа Ромео

Валтери Ботас посъветва Серхио Перес да полага постоянни усилия да побеждава съотборника си в Ред Бул Макс Верстапен, но да не стига до отчаяни опити да надделее на писта. Финландецът, който понастоящем е пилот на Алфа Ромео, намира прилики между себе си и мексиканския състезател, чийто съекипник е Макс Верстапен. Ботас се присъедини към Мерцедес през 2017 г. след внезапното оттегляне на Нико Розберг от Формула 1. Розберг спечели титлата през 2016-та и моментално си тръгна. На финландеца не се удаде да постигне такъв успех срещу Хамилтън. В началото на сезон 2023 той разказа, че му е отнело години да приеме, че бившият му съотборник е по-добър пилот. В интервю за racingnews365.com Ботас сподели, че да си в най-бързия болид е нож с две остриета.

„Сигурен съм, че на Серхио не му е лесно. Със сигурност страшно много иска да печели. Бих казал, че е в ситуация, която много прилича на моята: изправен е срещу най-трудния за побеждаване пилот, а самият той е наистина постоянен, супер талантлив и влага усилия“, коментира Валтери.

„Аз бих го посъветвал да се старае да печели, но да не изпада спиралата на отчаяните опити. Разбирате ли… Опитваш, вярваш в качествата си и си вършиш твоята работа. По-лесно е да се каже, отколкото да се изпълни. И е необходимо да влагаш още усилия, за да ставаш по-добър“, каза още Ботас

„Да попаднеш в толкова силен отбор е нож с две остриета. Определено имаш късмет, сядайки в най-бързата кола на грида. С всяко излизане на пистата имаш възможност да вземеш полпозишън, победа, ако всичко премине както трябва. Всеки иска да е в тази позиция, която е истинска привилегия. Да си втори толкова често не е приятно, но може да е значително по-зле“, допълни Ботас.

Пилотът на Алфа Ромео е в Австралия вече почти цяла седмица, аклиматизирайки се преди предстоящата надпревара на пистата Албърт парк. Той каза, че според него реалистична цел за тима му е да спечели точки.