Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: В Джеда се чувствах сякаш нямах бял дроб. Този уикенд би...

Верстапен: В Джеда се чувствах сякаш нямах бял дроб. Този уикенд би трябвало да съм добре

1536
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен смята, че физическото състояние е оказало сериозно влияние върху представянето му в предходния състезателен уикенд в Саудитска Арабия. Пилотът на Ред Бул пропусна четвъртъка на пистата в Джеда, тъй като бе болен. Пристигна на пистата в петък и кара във втория кръг от първенството, в който завърши втори зад съотборника си Серхио Перес. Вече в Мелбърн в навечерието на Гран при на Австралия Верстапен сподели, че в Джеда се чувствал сякаш няма бял дроб.

„Дълго време сам отказвах да повярвам колко ми е зле. Вкъщи бях толкова болен, че едва успявах да стана. Пристигнах на пистата, вярвайки, че съм се оправил“, разказа Верстапен

„По принцип като се разболееш, два-три дни по-късно вече си добре, можеш да си вършиш работата. Но след като се качих в колата за първата тренировка, след само един бърз тур трябваше да се възстановявам в следващите два. Не можех да дишам нормално. Така че това определено оказа влияние на уикенда и изобщо не ми хареса“, допълни пилотът на Ред Бул.

„Това бе едно от малкото състезания, в които съм усещал физическо ограничение и е изключително дразнещо зад волана. От тогава работих по въпроса, постарах се да се възстановя напълно. Мисля, че постигнах сериозен напредък. Този уикенд би трябвало да съм добре. Според мен просто в Джеда всичко се струпа накуп. Пистата там по принцип е трудна. Ако и не се чувстваш добре, ефектът е сериозен“, каза още Верстапен.

Нидерландецът призна, че не е на 100% възстановен въпреки сериозния напредък. Затова и очаква с нетърпение паузата, която ще има след Австралия заради отмяната на Гран при на Китай

„Преди няколко седмици изобщо нямаше да кажа, че чакам тези седмици, но след това се разболях. От тогава се боря с физическото си състояние. Тези три седмици ще ги използвам, за да се възстановя напълно. Така че сега ще кажа, че по определен начин се получи добре“, призна Верстапен.