Начало Избрани Ботас похвали актуализациите в автомобила на Алфа Ромео

Ботас похвали актуализациите в автомобила на Алфа Ромео

652
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Ботас похвали актуализациите в автомобила на Алфа Ромео. Отборът от Хинвил пристигна в Япония с пакет от подобрения за болида С42. Финландецът вярва, че новото предно крило е работило добре, въпреки че условията на пистата Сузука не бяха толкова благоприятни.

Алфа Ромео определи новия дизайн на предния спойлер като значителна промяна, която да подобри аеродинамичните характеристики на автомобила в оставащите стартове до края на сезон 2022. Ботас изпробва крилото по време на днешните сесии, докато Гуаню Жу ще стори това утре.

Опитният финландец завърши на девета и осма позиция в днешните дъждовни свободни тренировки за Гран при на Япония. Не е тайна, че Сузука е любима писта на Ботас. 33-годишният състезател спечели последното издание на надпреварата през 2019 г.

„Страхотно е да се върна в Сузука. Това определено е любимата ми писта. Честно казано, наистина ми харесва да карам тук, дори и на мокро“, сподели Ботас.

„Денят не беше лош за нас. Автомобилът се представи доста добре Докато в миналото понякога имахме проблеми на мокри писти, днес всичко беше наред, тъй като накарахме гумите да работят. Това е писта, която създава наистина много енергия.“

„Изпробвахме новото предно крило, което донесохме тук. То проработи според очакванията. Разбира се, заради метеорологичните условия не успяхме да съберем всички данни, които искахме. Все пак усещането, което очаквахме, беше налице. То ни даде повече стабилност във високоскоростните завои, което ни беше крайно необходимо. Очаквам с нетърпение утрешния ден“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу остана 11-ти в FP1 и десети в FP2. Китаецът много хареса пистата Сузука, което е напълно нова за него и се наслади на атмосферата по трибуните около трасето.

„Много ми хареса да карам на тази писта, както и да видя толкова много фенове с шапки и костюми . Всички те са толкова страстни, особено след като три години тук нямаше старт от F1. Условията не бяха лесни- беше много хлъзгаво, но наистина ми хареса! За първи път карах на тази писта. Имаше много вода, което направи деня много труден“, каза Жу.

„Днес автомобилът се представи доста добре, което е важно. Все още не съм изпробвал новото крило. Решихме да го оставим го за утре, тъй като условията правеха карането с него доста рисковано. От друга страна , отзивите от Валтери са положителни. След няколко състезания без подобрения очакваме с нетърпение да видим колко голяма стъпка напред можем да направим в квалификацията и състезанието“, допълни пилотът на Алфа Ромео.