Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас пред Хамилтън и Верстапен в първата тренировка за Гран при на...

Ботас пред Хамилтън и Верстапен в първата тренировка за Гран при на Русия

2879
0
Гран при на Русия
снимка: Пирели

Валтери Ботас постигна най-бързото време в първата тренировка за Гран при на Русия с 1:34.427. Хамилтън и Верстапен останаха съответно втори и трети на над 2 десети от финландеца. И тримата направиха най-бързите си турове със софт. Четвърти и пети останаха Льоклер и Фетел.

Температурата на пистата по време на сесията бе 27-28 градуса, а тази на въздуха – 19.

Всички пилоти излязоха веднага на пистата с изключение на лидера в шампионата, Макс Верстапен. По-голямата част от тях избраха да започнат с най-твърдия комплект гуми. Единствено Шарл Льоклер, който използва нов двигател този уикенд, излезе със софт. Именно той бе най-бърз в първите минути с 1:36.718. Питър Бонингтън пък напомни на Хамилтън къде е позволено да прави тренировъчен старт, след като британецът бе наказан за това на тази писта миналата година.

Около 15 минути след началото на сесията, Шарл каза по радиото, че нещо по колата не се усеща наред, след което бе повикан в бокса. Междувременно, времето му бе подобрено от Верстапен, Ботас и Хамилтън. Макс бе начело с 1:36.055, като времето му бе постигнато със софт. Пилотите на Мерцедес пък изоставаха със съответно 3 и 6 десети, но използваха хард.

30 минути след началото, Ботас и Хамилтън, вече с най-меките гуми, бяха съответно първи и втори на около секунда пред Макс. Трети пък бе Льоклер.

10 минути преди края Верстапен вече беше подобрил времето си от по-рано и бе на 2 десети зад пилотите на Мерцедес, като загуби най-много в първия сектор. Себастиан Фетел се намираше на пета позиция с 1.3 секунди изоставане, а на няколко хилядни зад него бяха Гасли и Сайнц.

Повечето състезатели се съсредоточиха върху по-дългите серии от обиколки в последната част от сесията. Класирането се запази същото до края.

Ландо Норис, който завърши 8-ми в тази сесия, се удари при прибирането си в бокса.