Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас пред Верстапен и Перес в първата тренировка за Гран при на...

Ботас пред Верстапен и Перес в първата тренировка за Гран при на Португалия

2886
0
Гран при на Португалия
снимка: Пирели

Валтери Ботас завърши начело в първата тренировка за Гран при на Португалия. Той записа време от 1:19.648 и бе с 0.025 пред Верстапен и 0.198 пред Перес. Зад тях останаха съответно Льоклер и Хамилтън.

Температурата на въздуха по време на сесията бе 18 градуса, а тази на пистата бе 33.

Голяма част от пилотите излязоха на трасето в началните минути, като първи бяха Ботас и Перес. В бокса останаха единствено Строл и Верстапен. Дебют в тренировка от F1 направи Калъм Илот за Алфа Ромео

При излизането на Сайнц част от колата му се отчупи и остана при изхода на пита.

Около 10 минути след началото, Ботас бе начело с 1:21.8. Към момента той и по-голямата част от пилотите бяха с гуми хард и правиха по-дълги серии от обиколки. Цунода и Алонсо бяха единствените със софт, а пилотите на Хаас използваха медиум.

След няколко тура, Хамилтън се прибра в бокса, определяйки колата за неуправляема. Той настоя да бъдат направени промени в настройките й, за да бъде подобрен баланса. От отбора му казаха, че проблемите са свързани с ниската температура на трасето.

Междувременно Рикиардо излезе първи с най-твърдите гуми и време от 1:21.821. Малко по-късно той бе изместен от Верстапен, който направи серия от най-бързи турове с хард. Най-бързият бе за 1:20.318.

Около 15 минути преди края Верстапен излезе с най-меките гуми. Той веднага се оплака от вибрации и каза, че не вижда накъде отива заради тях. По радиото му казаха, че ако има притеснения за безопасността си ще трябва да се прибере в бокса. Макс се пошегува, че просто ще отиде на зъболекар след състезанието. Все пак той определи управлението за невъзможно и влезе в бокса.

Нидерландецът към момента се намираше на 0.025 зад Ботас. Тррти бе Льоклер пред Гасли и Ръсел.

5 минути преди края Хамилтън направи бърза обиколка с гуми софт но остана трети на над три десети зад Ботас. В последните минути всички пилоти бяха на трасето за да запишат последни турове за сесията. Проблемите на Верстапен също бяха поправени и той успя да излезе в самия край.

Серхио Перес и Шарл Льоклер успяха да излязат пред Хамилтън след последната си обиколка.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.