Начало Избрани Ботас: Радвам се да се върна на Сузука след три години чакане

Ботас: Радвам се да се върна на Сузука след три години чакане

359
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас няма търпение да се върне на пистата Сузука. Трасето край Нагоя е едно от любимите му в целия календар на F1. Финландецът спечели последното издание на Гран при на Япония през 2019 г. с Мерцедес.

Сега Ботас е пилот на Алфа Ромео и няма шансове да повтори успеха от преди три години. Опитният състезател иска да се върне в зоната на точките, тъй като остана извън топ 10 в последните 8 старта.

„Радвам се да се върна на Сузука след три години чакане. Атмосферата тук е невероятна, а феновете са изключително страстни и гостоприемни. Имам особено добри спомени от последното ни състезание тук през 2019 г. Тогава спечелих надпреварата, а предишната година завърших на подиума“, сподели Ботас.

„Миналата неделя в Сингапур не беше нашият ден. Бях разочарован да завърша само на едно място от зоната на точките. Въпреки това показахме добро темпо. В допълнение, ще имаме и нови подобрения по автомобила. Надявам да се включим в играта още от началото на уикенда и да се борим за места в челната десетка“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу ще има задачата да разучи Сузука. Китаецът не е направил нито една истинска обиколка на японското трасе до този момент.

„Това ще бъде нова състезателна седмица и нова писта, която тепърва ще разучавам. Развълнуван съм, че ще се състезавам в Сузука. Това е една от най-емблематичните вериги в календара. Очаквам с нетърпение да бъда там и да й се насладя докрай“, каза Жу.

„Беше наистина жалко, че състезанието ми в Сингапур приключи преждевременно заради чужда грешка, особено защото имахме прилично темпо и можехме да го надградим. Представихме се наистина добре в сухи условия. Надяваме времето да е на наша страна в Япония. Този уикенд ще въведем и някои подобрения по автомобила. Ако си напишем домашното за квалификацията и се позиционираме добре на стартовата решетка, ще можем да постигнем желаните резултати в неделя“, допълни пилотът на Алфа Ромео.

„Случилото се в Сингапур е зад гърба н. Вече се връщаме на пистата за втория манш от двойния състезателен уикенд в Сузука. Не сме се състезавали тук от 2019 г. насам. Добре да се върнем на историческата писта, която е била свидетел на толкова много завладяващи битки в миналото. Имахме труден уикенд в Сингапур. Въпреки приличното си представяне в крайна сметка не добавихме точки към актива си. Все пак можем да извлечем всичко положителни неща свързани със скоростта ни на сухо“, заяви Фредерик Васьор.

„Подобренията, които ще получим в Япония, са добри отправни точки, върху които да изградим състезанието си. Трябва да положим максимални усилия преди квалификацията, за да поставим и двата автомобила в подходяща позиция. Целта ни е да се включим в средната част на грида, да избегнем рисковани битки в дъното на полето и да спечелим точки“, добави шефът на Алфа Ромео.