Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: С мен всичко е наред, можех да съм на 3-а позиция

Ботас: С мен всичко е наред, можех да съм на 3-а позиция

3041
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас каза, че няма проблеми след страховитата си катастрофа в 3-ата част на квалификацията в Мексико.

Финландецът не изпитва болка, след като се удари в мантинелите с близо 200 км/ч. Той премина през преглед в медицинския център на пистата, а след като бе освободен без контузии, говори пред медиите.

„Всичко е наред. Не изпитвам болка, каза Ботас. – Беше голяма катастрофа, като загубих сцепление. Не бе идеален край на квалификацията за мен. Натисках здраво. Обиколката ми беше добра. Бях по-бърз с 0.3 сек спрямо предишната и можех да съм на 3-а позиция в решетката.

Но на последния завой излязох малко широко в страни, а там беше малко мръсно. След това ударих стената и това ме отпрати към Tec Pro бариерата. В началото за малко чувствах болка в дясното коляно. Но сега всичко е наред. За състезанието ако се наложи да стартирам по-назад, знаем, че скоростта на правите не е нашата сила.“

От Мерцедес обявиха, че по колата на Ботас има сериозни повреди. Но според шефа на тима Тото Волф в екипа са 90% сигурни, че ще успят да оправят всичко по болида и Валтери няма да получи наказание в решетката за неразрешена смяна на компоненти.