Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас с най-добро време в 3-ия ден от тестовете

Ботас с най-добро време в 3-ия ден от тестовете

2891
0

Валтери Ботас с Мерцедес постигна най-добро време в 3-ия последен ден от първите тестове на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня. С най-меките гуми С5 финландецът записа 1:15.732 мин един час преди края на сутрешната сесия.

Следобед зад волана на колата на Сребърните стрели седна Люис Хамилтън. Той също постави гуми С5, но остана на близо 0.8 сек от времето на съотборника си. С постижението си Ботас подобри най-доброто време на Себастиан Фетел от миналогодишните тестове с половин секунда.

Фетел предизвика първото спиране на изпитанията за деня

Това стана сутринта, когато германецът загуби мощност на правата след завой 9 и спря на трасето преди 11-и завой. Колата му беше покрита и прибрана в бокса.

За следобедната сесия му беше сменена задвижващата система, а използваната дотогава бе изпратена в Маранело за проверки. Себастиан не подобри времето си от сутринта и с 1:18.384 мин с гумите С3 завърши едва 13-и. Както и обясни шефът на тима Матия Биното, в Скудерията не търсеха скорост в една обиколка.

Трети за деня, на 1.3 сек от Ботас, се нареди Естебан Окон с Рено с гуми С4, следван от Ланс Строл с много коментираната нова кола на Рейсинг Пойнт със същите гуми. Топ 5 допълни Дани Квят с Алфа Таури.

Шести завърши Антонио Джовинаци с Алфа Ромео, който навъртя най-много обиколки от всички – 152. Много добри времена с гумите С2 постигнаха пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Алекс Албон, които се наредиха 8-и и 10-и. Зад него 11-и остана Карлос Сайнц с Макларън, който също записа добър резултат с гуми С2.

В следобедната сесия червен флаг на пистата предизвикаха Кевин Магнусен и Даниел Рикиардо. Датчанинът се завъртя на завой 7 и се удари в стената, докато пилотът на Рено спря на пистата с предполагаем технически проблем. Двамата заеха съответно 16-ото и 7-ото място.

Вторите 3 дни тестове ще бъдат отново на Каталуня от 26 до 28 февруари. Класирането от днешния ден можете да видите на графиката долу: