Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас с положителни първи впечатления от Уилямс FW36

Ботас с положителни първи впечатления от Уилямс FW36

47
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас е с положителни първи впечатления от Уилямс FW36, заяви самият той на пистата Херес. Пилотът бе категоричен, че при толкова промени и новости в колите, времената за обиколка не са грижа на отборите.

В първите дни на тестовете започна реалната ни работа с Мерцедес, както и нашата програма. Събираме данни за един напълно нов автомобил и нова задвижваща система. Имахме проблем със спирачките, което малко ни забави, но като цяло научихме много. С всяко излизане на пистата подобряваме нещо. Чудесно е да виждаш прогреса, особено като работиш така, както днес. Сигурен съм обаче, че всички отбори работят по програмата си и едва ли някой обръща внимание на времената. Моментът не е за гонене на чиста скорост и представяне – заяви финландецът.

Ботас обясни, че в Уилямс тази седмица програмата е посветена основно на проверка на всички нови системи. Очаква се да има проблеми, но всеки един от тях се разрешава при появата му.

Сутринта направихме няколко обиколки на мокро, за да съберем данни за интермедиите. Повечето си обиколки направих следобед на сухо и първите ми впечатления от болида са положителни. За съжаление спряхме малко по-рано от предвиденото. Усетих нещо различно в задната част и отборът веднага ме повика в бокса, за да провери. Днес сме по-мъдри от вчера, разбираме автомобила си по-добре и вече нямам търпение за следващия път, когато ще седна зад волана – каза още Валтери.

Главният инженер на тест екипа Род Нелсън допълни, че проблемът с колата на Ботас е със задното окачване.