Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас събра $150 000 за благотворителност

Ботас събра $150 000 за благотворителност

369
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас събра $150 000 за благотворителност. Пилотът на Алфа Ромео разкри, че продажбите на неговия календар вървят по-добре от очакваното и дори е трябвало да пусне нов тираж, за да изпълни всички поръчки.

По-рано този месец Валтери Ботас пусна в продажба специален календар. Той съдържа негови снимки сред природата, които са дело на фотографа Пол Рипке. По-голямата част от средствата, събрани от продажбите, щяха да бъдат дарени за борбата с рака на простатата

Първоначалният тираж от 10 000 екземпляра беше разпродаден изключително бързи. Затова Ботас и неговия екип решиха да отпечатат така още поне 1000 бройки от този нестандартен календар.

Ботас призна, че майка му първоначално е била объркана от решението му да се снима без дрехи. В крайна сметка той я е уверил, че целта е да се съберат средства за благотворителност и за изследване на рака на простатата.

Днес Ботас публикува пост в профила си в Инстаграм. Там той разкри колко пари са били събрани за благотворителност. Пилотът на Алфа Ромео също така благодари на всички, които са го подкрепели в този проект.

„Окончателните цифри ще бъдат изчислени през следващите дни. Говорим за около 150 хил. долара събрани средства“, сподели Ботас. Финландецът обясни как се е стигнало до идеята да направи този календар.

„Миналата година пуснах тази една снимка в Аспен и тя стана  доста популярна. Всъщност събрахме доста средства. Защото аз правя доста неща с фотографа Рипке, той е мой добър приятел“, продължи състезателят на Алфа Ромео. „Тогава започнахме да се шегуваме с идеята: „Представете си, ако има пълен календар. И след това, когато бяхме по-близо до ноември, месецът на „Movember“, започнахме да си мислим, че всъщност това е нещо, което бихме могли да направим и е нещо наистина, наистина добро.“

„И решихме да го направим, но за благотворителност. Това е главно за изследване на рака на простатата. Затова смятам, че е за добра кауза.“

„Movember се фокусира доста върху това. Познавам някои хора, които са имали близки, които са сблъсквали с такива проблеми.  „Мисля, че  както и при мъжете, Movember се фокусира върху мъжкото здраве. Много хора се страхуват да говорят за такива неща. Самият аз излязох навън, показвайки себе си и опитвайки се да бъда пример. Честно казано не е нужно да се срамувате и да показвате тялото си“, каза още Ботас.

Ботас бе попитан и за реакцията на приятелите и семейството. Той призна, че е трябвало да убеди майка си, че всичко това е свързано с благотворителност

„Получих съобщение от майка ми. То гласеше нещо от рода на: „Какво е това?“ Тя също разбира толкова добре английски и видя някои от видеоклиповете, които публикувах и беше доста объркана и съкрушена. Помня, че ми каза: „Сигурен ли си, че това е пътят, по който искаш да тръгнеш?“, завърши Валтери Ботас.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Valtteri Bottas (@valtteribottas)